Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO McDavid vs Manning časť III.: Poľovačka Oilers na hráča Flyers

NHL
EDMONTON - Je konečne vojna medzi Manningom a McDavidom ukončená? To nevie azda nikto.
Zdroj: nhl.com
Zdieľajte:

Tento príbeh sa začal ešte v roku 2015, kedy Manning vo vzájomnom zápase Oilers a Flyers dohral McDavida pri zadnom mantinely. McDavid kvôli zlomenine kľučnej kosti vynechal 37 zápasov. Veľmi sa po zápase diskutovalo o tom, či Manning nešiel do tohto zákroku až s príliš veľkou chuťou dohrať McDavida.

8. decembra 2016 sa obaja sokovia opäť stretli na ľade a opäť bolo veselo. Diváci boli svedkami viacerých dohratých súbojov či slovných výmen. McDavidovi sa v zápase podarilo streliť gól a ani pri oslave si neodpustil poznámky smerom k Manningovi. "Chcel sa vyjadrovať k tomu, čo sa stalo pred rokom. Jeho poznámky ale boli totálne bezcharakterné. To, čo mi povedal, len potvrdilo myšlienku, že to spravil naschvál," povedal po zápase novinárom McDavid.

Manning ale odmietol akékoľvek obvinenia: "Nič také sa nestalo. Nikdy by som si také komentáre nedovolil. Stále ma na ľade vyhľadával a zrejme zle pochopil moje reakcie." Na margo oslavy gólu McDavida Manning iba pokrčil ramenami a povedal: "Taktiež bezcharakterné."

V noci zo štvrtka na piatok sme boli svedkami tretieho kola tejto "bitky". Oilers doslova odštartovali poľovačku na Manninga. Ten sa musel mať na pozore, veď si naňho zuby brúsili hráči ako Milan Lucic, Patrick Maroon či Zack Kassian. Našťastie, obranca Darnell Nurse nebol k dispozícii.

"Vôbec ma to netrápilo," povedal po zápase Manning a dodal: "Nebojím sa bitiek. Dnes som nad takýmito vecami vôbec nerozmýšlaľ." Čakalo sa už len, kto si Manninga zoberie na parádu.

Výzvy prišli od Kassiana. Takisto Marko Lucic bol pripravený zhodiť rukavice. Napokon si však Manninga podal Patrick Maroon. Ten Manningovi v pestnej výmene nedal veľké šance na úspech a jednoznačne zvíťazil.

Manning po zápase priznal, že pestná výmena bola iba otázkou času: "Čakal som to, ale neprišiel som sa sem biť. Chcel som hrať svoju hru a myslím, že som hral dobre." Bitku okomentoval i druhý aktér, Patrick Maroon: "Ak by som to nebol dnes ja, určite by to spravil niekto iný. Pobili sme sa a je po všetkom."

Manning ale situáciu zvládol ako profesionál a i napriek prehre si zaslúži rešpekt. "Snáď už je po všetkom. Connor celý zápas nepovedal ani slovo. Spravili by sme asi to isté, ak by sa niečo podobné stalo našej hviezde," vyjadril svoj názor Dave Hakstol, tréner Flyers.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články