Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovenská osemnástka uštedrila bieloruskej debakel, rozhodla druhá tretina

PIEŠŤANY - Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov zvíťazila vo svojom prvom stretnutí na turnaji Vladimíra Dzurillu v Piešťanoch nad rovesníkmi z Bieloruska presvedčivo 5:0.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Zverenci trénera Norberta Javorčíka dokázali skórovať vo všetkých tretinách, najvýraznejšie sa presadili v prostrednej, ktorú vyhrali 3:0. Na podujatí sa ďalej stretnú v piatok so Švajčiarmi, ktorí v úvodnom štvrtkovom zápase zdolali nemeckú "osemnástku" 5:4.

Prečítajte si aj: Slovensko bojuje o štvrtý Slovakia Cup v rade : Až 7 EUR pre každého nového hráča!

Turnaj Vladimíra Dzurillu hráčov do 18 rokov /Piešťany/:

Slovensko 18 - Bielorusko 18 5:0 (1:0, 3:0, 1:0)

Góly: 16. Šimurda (Krivošík, Roman), 26. Baláž (Liška), 31. Havrila (Köver), 36. Féherváry (Regenda, Stacho), 53. Roman (Féherváry, Köver). Rozhodovali: Müllner, Stano - Gegáň, Valo, vylúčenia: 1:3 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, strely na bránku: 42:16, 270 divákov.

POZOR! FACEBOOK SÚŤAŽ o 3x500 NETOV: TIPUJ UMIESTNENIE SLOVENSKA NA SLOVAKIA CUP 2017!

Hlasy po zápase /zdroj: hockeyslovakia.sk/:

Norbert Javorčík, tréner SR 18: "Pochvalu si zaslúži celý kolektív. Hráči dodržali všetko, čo sme si povedali. Usilovali sme sa o veľmi aktívnu hru s výdatným korčuľovaním a pohotovou streľbou. Prvá tretina priniesla síce vyrovnaný boj, ale potešilo, že sme sa dokázali presadiť disciplinovanou hrou aj vo fáze, keď mal súper ešte dostatok síl. Druhá tretina bola najpresvedčivejšia, naznačila spôsob hry, na akom chceme stavať na vrchole sezóny. Teda na stálej aktivite, z nej vyplývajúceho sebavedomia, spojenú s nápaditou kombinačnou hrou, na ktorú máme vhodné typy. Od piatkového súpera Švajčiarov očakávame mimoriadne aktívne korčuľovanie, ku ktorému v poslednom období pridávajú zdravú agresivitu. Už samotná skutočnosť, že sa v apríli stretneme s nimi v Poprade v záverečnom dueli základnej skupiny MS dáva piatkovému meraniu síl špecifický náboj."

Daniel Jakub Pavličko, brankár SR 18: "Aj keď na mňa smerovalo pomerne málo striel, usiloval som sa po celý čas udržiavať v strehu, aby ma nič neprekvapilo. Ocenenie za najlepšieho hráča zápasu ma veľmi teší, ale výber zrejme bol veľmi ťažký, pretože chalani predo mnou odviedli poriadnu prácu."

Výsledok prvého štvrtkového zápasu:

Nemecko 18 - Švajčiarsko 18 4:5 (2:3, 2:1, 0:1)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články