Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Henrik Sedin bodoval tisícikrát: Neviem, či sa dá niečo takéto predpovedať

NHL
VANCOUVER - Švédsky hokejista Henrik Sedin v noci dosiahol svoj tisíci bod.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Henrik Sedin si to lepšie ani nemohol naplánovať. Švéd vyrovnával na 1:1 a následne v tretej tretine rozhodol o obrate v zápase a výhre Canucks, Luca Sbisa.

Sedin sa stal vôbec prvým hráčom v histórii Canucks, ktorému sa podarilo prekonať hranicu tisíc bodov. Podarilo sa mu to po prihrávke brata Daniela a prekonaní bývalého spoluhráča, Roberta Luonga. "Nie som si istý, či sa niečo takéto dá predpovedať. Všetko je skvelé. Dosiahli sme veľké víťazstvo. Som rád, že asistencie majú práve Danny (Henrikov brat, Daniel Sedin) a Alexander Edler. Hrajú so mnou už dlho a sme skvelí priatelia. Myslím ale, že najlepšie bolo ako na ľad prišiel celý tím a spoločne sme oslavovali. Na ten okamih nikdy nezabudnem."

Švédsky kanonier je 85. hráčom histórie a štvrtým hráčom zo Švédska, ktorému sa podarilo prekonať magickú hranicu. Henrika odmenili i skvelí fanúšikovia, ktorí mu venovali obrovské ovácie. Pogratuloval mu i Robert Luongo, ktorý vo Vancouveri pôsobil dlhých osem rokov.

"Neviem ako sa mám cítiť," povedal po zápase Luongo, ktorý sa zastavil pri Sedinovi pri odchode z ľadu. "Na jednej strane som rád, no neteší ma, že som dostal gól. Henrik si to ale určite zaslúžil."

Prečítajte si aj: VIDEO Hossa rozhodol o výhre Hawks jediným gólom zápasu, tisícka Sedina

Henrik Sedin dosiahol tisíci bod v 1213. zápase v NHL. Nastrieľal 233 gólov a nazbieral 767 asistencií. Ďalšími Švédmi, ktorým sa to podarilo, sú Mats Sundin (1,349), Daniel Alfredsson (1,157) a Nicklas Lidstrom (1,142)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: nhl.com

Diskusia

Podobné články