Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Cehlárika na farme Bostonu považujú za neuveriteľného, NHL má na dosah: Verím, že som blízko

AHL
BOSTON - Peter Cehlárik v aktuálnej sezóne patrí medzi najlepších strelcov AHL. Za 33 zápasov stihol 14 gólov a pridal 10 asistencii.
Zdroj: facebook.com/Peter-Cehlarik
Zdieľajte:

Za celý uplynulý ročník pritom strelil žilinský rodák vo švédskej lige iba11 gólov. "V porovnaní so Švédskom je tu pri útočení viac voľnosti a môžem predviesť svoj hokej. Švédsky ligový hokej je veľmi defenzívny," povedal pre oficiálny web Bostonu Bruins, ktorí ho draftovali v roku 2013.

Prečítajte si aj: VIDEO Nemci proti Slovákom na MS asi vyrukujú aj s posilou z NHL: V každom prípade chcem prísť

"V Bostone chcú aby sme sa tu čo najviac rozvíjali, čo sa týka kreativity v útoku. Snažím sa však makať aj v defenzíve, lebo cieľom je dostať sa do NHL. Tam sa nepozerajú iba na body," objasnil Cehlárik svoje úlohy v tíme.

21-ročného krídelníka ocenil aj tréner Providence, Kevin Dean. "Strelil už niekoľko veľmi dôležitých gólov, je neuveriteľný. Od začiatku je v ofenzíve dobrý a stále sa vyvíja, vie si nájsť priestor a chodí aj na dorážky."

Cehlárik dúfa, že je na správnej ceste dostať sa do najlepšej ligy sveta. "V tejto sezóne už debutovali asi šiesti hráči. Verím, že sa k nim približujem aj ja. Teraz sa ale koncentrujem iba na výkony v drese Providence."

Zdieľajte:
Zdroje informácií: providencebruins.com, nhl.com/bruins, slovaknhl.sk

Diskusia

Podobné články