Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

ZA 10 DNÍ: Úspechy Miklíka, Klempu, Budaja, Salugu či Brejčáka

EURÓPA, AMERIKA, ÁZIA – Pravidelný prehľad pôsobenia slovenských hokejistov hrajúcich v zahraničných ligách, ktorí boli úspešní, tentoraz od 26.12.2016 do 4.1.2017.
Zdroj: TASR - Tomáš Klempa (vpravo) hrával aj za Piešťany
Zdieľajte:

PONDELOK 26.12.

KHL (Rusko): Slovan Bratislava porazil Spartak Moskva 5:4 po nájazdoch. Hviezdou zápasu bol Tomáš Surový, autor dvoch gólov a rozhodujúceho samostatného nájazdu.

SHL (Švédsko): Örebro zdolalo Skellefteu 3:2 po nájazdoch, veľký podiel mal na tom brankár Július Hudáček, keď kryl 27 z 29 striel. Jeho brat Libor Hudáček dvakrát asistoval.

Tipsport Extraliga (Česko): Karlove Vary porazili Brno 4:2, gólom a asistenciou k tomu pomohol Dávid Gríger. K výhre Olomouca v Plzni 2:1 po nájazdoch prispel 92,86-percentnou úspešnosťou zákrokov brankár Branislav Konrád a vsieteným gólom aj Tomáš Mikúš.

DEL (Nemecko): Milan Jurčina pomohol jedným gólom k výhre Norimbergu na ľade Iserlohnu 5:2.

EBEL (Rakúsko): V stretnutí Znojmo – Graz 3:4 po predĺžení strelil jeden gól domácich veterán Peter Pucher.

AlpsHL (Rakúsko): Ani gól a asistencia Igora Rataja neodvrátili prehru Zell am See s Cortinou 3:6. K výhre juniorky Salzburgu v Gherdeine 4:2 pomohol presilovkový gól Marka Valacha.

UTOROK 27.12.

NHL (USA/Kanada): Zo svojho nateraz posledného víťazstva v NHL sa tešil brankár Jaroslav Halák, keď kryl pri výhre New Yorku Islanders nad Washingtonom 4:3 spolu 31 pukov z 34 pokusov “Ovečkinovcov“.

AHL (USA/Kanada): Pri výhre Providence v Hartforde 3:2 dvakrát asistoval Peter Cehlárik, bol treťou hviezdou stretnutia.

NLB (Švajčiarsko): V dueli Martigny – Visp 4:3 vsietil jeden gól za domácich Jozef Balej.

Ligue Magnus (Francúzsko): Nice vyhralo na ihrisku Chamonix-Morzine 4:3 po predĺžení. To vybojoval gólom dvanásť sekúnd pred koncom riadneho hracieho času Matej Hamrák.

MOL Liga (Maďarsko): Výraznú zásluhu na výhre Brašova na ľade MAC Budapešť 4:3 po nájazdoch mal Tomáš Klempa, autor dvoch gólov i rozhodujúceho samostatného nájazdu.

STREDA 28.12.

SHL (Švédsko): Örebro podľahlo Växjö 2:3 napriek presnému zásahu Libora Hudáčka. Július Hudáček kryl 27 z 30 striel.

Liiga (Fínsko): Dvomi gólmi sa v súťaži uviedol Michel Miklík, vďaka nim Jyväskylä zdolalo Jukurit 2:1.

Tipsport Extraliga (Česko): Liberec zvíťazil v Zlíne 3:2 aj zásluhou gólov Milana Bartoviča a Mária Bližňáka. Gól vsietil aj Dávid Skokan, ale Chomutov prehral s Pardubicami 1:3.

DEL 2 (Nemecko): Prvý duel v súťaži absolvoval Adam Lapšanský, dvomi gólmi a jednou asistenciou pomohol k výhre Ravensburgu nad Freiburgom 6:3. V dueli Bietigheim – Crimmitschau 3:4 po predĺžení vsietil jeden gól víťazov Ivan Čiernik. Jeho menovec Ivan Koložváry prispel tromi asistenciami k víťazstvu Bayreuthu v Rosenheime 5:3.

MOL Liga (Maďarsko): Zápas DAB – Dunarea Galati 6:7 po predĺžení rozhodol gólom Róbert Krajči, ktorý mal v dueli bilanciu 2+2, jeho spoluhráč Ondrej Rusnák 1+4.

ŠTVRTOK 29.12.

NHL (USA/Kanada): Napriek prehre Los Angeles v Edmontone 1:3 sa Peter Budaj stal treťou hviezdou stretnutia, keď kryl 32 z 34 striel a mal 94,12-percentnú úspešnosť zákrokov. K výhre Detroitu v Ottawe 3:2 po predĺžení prispel jedným gólom Tomáš Tatar.

Allsvenska (Švédsko): Víťazný gól duelu Oskarshamn – MODO 1:3 vsietil Ján Brejčák.

Ligue Magnus (Francúzsko): K ďalšej výhre Nice, tentokrát na Angers 3:2, prispel jedným gólom Matej Mišura.

MOL Liga (Maďarsko): Székesfehérvár prehral s Brašovom 1:5, pričom na všetkých góloch hostí sa podieľal Tomáš Klempa, jeden strelil a na štyri prihrával. Raz sa strelecky presadil aj jeho spoluhráč Richard Filip.

PIATOK 30.12.

AHL (USA/Kanada): V dueli Wilkes-Barre/Scranton – Providence 2:5 strelil jeden z gólov hostí Peter Cehlárik.

Liiga (Fínsko): Dva góly aj vo svojom druhom dueli strelil Michel Miklík, aj vďaka nim Jyväskylä vyhralo v Lahti 4:0.

Tipsport Extraliga (Česko): Presne po dvoch mesiacoch sa v bránke Liberca objavil najlepší hráč mesiaca október Ján Lašák a kryl 24 z 26 striel súpera, Liberec zdolal Olomouc 3:2. Až 96,77-percentnú úspešnosť zákrokov mal Peter Hamerlík, pomohol nimi k výhre Třinca nad Chomutovom 3:1. Gól Františka Gerháta ani 33 úspešných zákrokov Jaroslava Janusa nestačili Litvínovu a prehral s Vítkovicami 1:2.

DEL 2 (Nemecko): Bayreuth zdolal Ravensburg 3:1, bilanciu 1+1 zaznamenal domáci Ivan Koložváry. Gól vsietil opäť aj Ivan Čiernik, ale Crimmitschau prehral s Heilbronnom 2:5.

EBEL (Rakúsko): Vysokou 96,3-percentnou úspešnosťou zásahov pomohol brankár Marcel Melicherčík k výhre Bolzana nad Grazom 2:1.

MOL Liga (Maďarsko): Debrecín zdolal Galati vysoko 8:0, Martin Saluga strelil hetrik a na ďalšie tri góly prihrával. Brašov vyhral na ľade DABu 6:3 aj zásluhou Tomáša Klempu (1+2) a Richarda Filipa (1+0). Na výhre Ferencvárošu Budapešť nad Miercureou Ciuc 4:3 sa zase podieľali Henrich Jaborník (1+1) a Vladimír Ďubek (0+2).

SOBOTA 31.12.

NHL (USA/Kanada): V dueli Boston – Buffalo 3:1 bol Zdeno Chára druhou hviezdou, prihrával na jeden z gólov domácich. Stretnutia. K výhre Los Angeles nad San Jose 3:2 pomohlo 18 úspešných zákrokov Petra Budaja.

ECHL (USA): V stretnutí Alaska Aces – Colorado Eagles 4:1 vsietil jeden gól Peter Sivák, bol druhou hviezdou duelu.

NEDEĽA 1.1.

NHL (USA/Kanada): Dve asistencie Tomáša Tatara stačili Detroitu iba na bod a prehral v Toronte 4:5 po predĺžení.

ECHL (USA): Alaska Aces zdolala Colorado Eagles tentoraz 6:4, domáci Peter Sivák zaznamenal bilanciu 1+2.

MOL Liga (Maďarsko): V dueli Újpest – Ferencvároš Budapešť 7:6 mal bilanciu 1+1 domáci Peter Huba i hosťujúci Vladimír Ďubek. Gól Martina Salugu Debrecínu nestačil a prehral na ľade MAC Budapešť 4:5.

PONDELOK 2.1.

NLB (Švajčiarsko): K výhre Martigny v Oltene 5:2 prispel gólom i asistenciou Jozef Balej.

AlpsHL (Rakúsko): Lustenau zdolal Jesenice 3:0 aj gólom Dušana Devečku. Presný zásah Rastislava Gašpara nestačil Neumarktu a prehral s Gherdeinou 3:4.

UTOROK 3.1.

NHL (USA/Kanada): Los Angeles vyhralo v San Jose 2:1 po predĺžení, Peter Budaj chytil 26 z 27 striel, čo tvorí 96,3-percentnú úspešnosť zásahov.

KHL (Rusko): Slovan Bratislava zdolal Chabarovsk 2:0, pričinili o to gólmi obrancovia Michal Sersen a Marek Ďaloga.

Allsvenska (Švédsko): V dueli MODO – Södertälje 3:2 strelil jeden z gólov domácich Ján Brejčák.

Tipsport Extraliga (Česko): Slováci si vylepšili osobné štatistiky spolu o 13 kanadských bodov za 8 gólov a 5 asistencii. Karlove Vary prehrali s Litvínovom 2:3, napriek gólom Dávida Grígera i Tomáša Haranta. Olomouca prehral s Chomutovom 1:3, jediný gól domácich vsietil Tomáš Mikúš, za hostí skóroval Dávid Skokan. 96-percentnú úspešnosť zákrokov mal brankár Chomutova Ján Laco. Na výhre Plzne vo Vítkoviciach 4:2 sa gólom a asistenciou podieľal Miroslav Preisinger, za Vítkovice skóroval raz Radoslav Tybor. O víťazstve Hradca Králové nad Libercom 3:2 rozhodol gól Rastislava Deja i výkon brankára Patrika Rybára, ktorý kryl 21 z 23 striel. Na výhre Sparty Praha v Brne 5:2 sa jedným gólom podieľal aj Lukáš Cingeľ.

DEL 2 (Nemecko): Bayreuth porazil Bad Nauheim 4:1, dvomi asistenciami k tomu prispel Ivan Koložváry. Gól a asistenciu zaznamenal Ivan Čiernik, ale Crimmitschau prehral v Kasseli 2:5.

Polska Hokej Liga (Poľsko) – skupina porazených: Na výhre Osvienčimu nad Toruňou 5:2 sa gólom i asistenciou podieľal Peter Tabaček, raz asistoval i Peter Bezuška.

STREDA 4.1.

AHL (USA/Kanada): Na prvý zápas po preradení do súťaže nastúpil Jaroslav Halák, kryl 30 z 32 striel, čo bola 93,75-percentná úspešnosť zákrokov. Jeho Bridgeport Sound Tigers prehral so Springfieldom 2:3 po samostatných nájazdoch.

AlpsHL (Rakúsko): Neumarkt vyhral na ľade Fassy 4:3 aj zásluhou gólu Rastislava Gašpara.

Prečítajte si aj: PREDCHÁDZAJÚCI SUMÁR OD 19.12. DO 25.12.
Zdieľajte:
Zdroje informácií: evysledky.com, slovakhockey.sk, hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články