Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Český klub si poistil kanadskú hviezdu: Skúška sa mení v prestup

DAVOS - Ešte vo švajčiarskom Davose v deň vypadnutia klubu HK Mountfield Hradec Králové došlo k podpísaniu zmluvy.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Český účastník najvyššej súťaže a aj prestížneho turnaju v Alpách podpísal kontrakt to konca sezóny s kanadským útočníkom Alexandrom Picardom, ktorý bol na mesačnej skúške.

V lige doposiaľ odohral päť duelov s bilanciou 1+2, na Spengleri nastúpil dvakrát, no nebodoval. Na oficiálne stránke klubu sa píše hlavne o jeho prínose pre tím vďaka štýlu hry: "Boli sme s Alexom spokojní. Podobný typ dôrazného hráča potrebujeme. Ukázal to predovšetkým v zápasoch extraligy. Veľa si od neho sľubujeme hlavne v play-off, kde nám tak dôrazný hráč ako on určite pomôže,“ povedal generálny manažér Aleš Kmoníček.

"Uplatnili sme si na neho opciu, takže u nás zostáva minimálne do 30.mája 2017. Predbežne majú obe strany záujem o spoluprácu aj pre nasledujúci ročník, ale to bude predmetom jednania až v závere sezóny," dodal.

31-ročný rodák z Québecu mal našliapnuté na slušnú kariéru, keďže si ho v drafte roku 2004 vybral Columbus Blue Jackets už z prvého kola, celkovo ôsmeho miesta. V najlepšej lige sveta však toho veľa neodohral. Za sedem rokov nastúpil iba na 67 stretnutí a získal dve asistencie. Väčšinu času strávil na farmách v AHL.

Kariéru sa mu podarilo reštartovať vo Švajčiarsku, kde odohral tri sezóny za Servette Ženeva a vždy patril k ťahúňom tímu. Minulý ročník začal neskôr, pretože bol dlho zranený, až sa ho ujal HC Davos, lenže tam nastúpil iba na sedemnásť zápasov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hkmountfield.cz

Diskusia

Podobné články