Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Budaj si v skrátenej premiére udržal nulu: Jeho konkurent nemusí na operáciu

NHL
LOS ANGELES - Trocha v tieni rekordu Mariána Hossu zostala včerajšia premiéra Petra Budaja v aktuálnej sezóne NHL.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Ten na ľade Minnesoty po šiestom góle nahradil v bránke Los Angeles Jeffa Zatkoffa a hoci už do konca zápasu neinkasoval, nedokázal zabrániť prehre "kráľov" 3:6.

Prečítajte si aj: VIDEO Marián Hossa sa zapísal do histórie: 500 gólová hranica v NHL je pre neho minulosťou

Budaj v tretej tretine úspešne kryl deväť striel domácich hráčov. Skúseného slovenského brankára povolali Kings do prvého tímu po tom, čo sa im zranila tímová jednotka Jonathan Quick.

"Snažil som sa odviesť svoju prácu, teda zastaviť puk. Samozrejme, je to náročná situácia. Jonathan je podľa môjho názoru najlepší brankár na svete, bude nám chýbať, no ja a Zats sa budeme snažiť ho čo najlepšie zastúpiť. Vždy, keď dostanem šancu, chcem pomôcť mužstvu k víťazstvu," vyjadril sa Budaj.

Jonathan Quick bude chýbať približne tri mesiace. Informáciu pre LA Times potvrdil generálny manažér Dean Lombadi.

Quick si privodil zranenie na konci prvej tretiny otváracieho duelu Kings v novom ročníku proti San Jose. Vedenie klubu ho síce umiestnilo na listinu zranených hráčov, no po niekoľkodenných vyšetreniach konštatovalo, že svojej jednotke nepridá na zozname prívlastok dlhodobo zraneného hokejistu, keďže nemusí podstúpiť chirurgický zákrok. Podľa najnovších zistení by sa Quick po rekonvalescencii zo zranenia slabín mohol vrátiť do profiligového kolotoča približne o tri mesiace.

V tomto období sa budú "králi" spoliehať na brankárske duo Jeff Zatkoff, Peter Budaj. O premiérový sezónny triumf po troch prehrách sa pokúsia už v noci na piatok na ľade Dallasu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články