Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Pri návrate rozhodol blízky vzťah, Kubka na Slovensku berie iba Banskú Bystricu

BANSKÁ BYSTRICA - Navrátilec do tímu HC´05 iClinic Banská Bystrica Branislav Kubka má za sebou prvé dve stretnutia.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

A zatiaľ sa nemá na čo sťažovať, keďže po víťazstve proti HK Nitra 5:2 "barani" zdolali aj HK Poprad a to pomerom 3:0: "Pomalšie sme sa rozbiehali, takže prvá tretina bola rozbehová. Potom sme si už išli za svojim a tretí gól bol takou poistkou."

Na stretnutie prišli hráči hostí pre zdravotné problémy šoféra neskoro a neabsolvovali rozcvičku, ale podľa detvianskeho rodáka to bolo pre HC´05 iClinic paradoxne nevýhodou: "Neskorý príchod Popradu nám podľa mňa skôr uškodil. Predsa len sme mali v hlavách takú neistotu, že kedy sa začne, ale nakoniec to všetko dopadlo dobre dopadlo," povedal pre hokejovysvet.sk.

Kubka spod Urpína odišiel v roku 2013 a na tri roky sa jeho zamestnávateľom stali české kluby. Najskôr HC Karlove Vary s krátkym hosťovaním v Sokolove, ale posledné dva ročníky a štart tohto, odohral ako hráč popredného celku z krajiny našich západných susedov, v Plzni. S ňou si vyskúšal napríklad aj pôsobenie v Lige majstrov a vďaka dobrým výkonom si vyslúžil pozvánku do národného tímu. S dvojkrížom na hrudi nastúpil päťkrát.

Po skončení v Plzni sa ozvala HC´05 iClinic Banská Bystrica a 28-ročný obranca neváhal ani chvíľu: "Boli aj iné ponuky, ale v rámci Slovenska som šťastný, že môžem hrať v Bystrici. Mám to celkom blízko domov, manželka je odtiaľto, takže mám k tomuto všetkému okolo bližší vzťah," hovoril šťastný hokejista.

Výborne si sadol aj so spoluhráčmi v šatni a tak všetko klape na jednotku: "S chalanmi sme tu super partia a sú to výborní hráči. Som veľmi rád, že tu hrám. Dúfam, že to takto pôjde ďalej," dodal Kubka.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články