Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Z7: O Mikúšovi, Janusovi, Bondrovi či Klempovi

EURÓPA, AMERIKA, ÁZIA – Týždenný prehľad pôsobenia slovenských hokejistov hrajúcich v zahraničných ligách, ktorým sa darilo od 26.9. do 2.10.2016.
Zdroj: TASR - Juraj Mikúš v predsezónnej príprave Olomouca
Zdieľajte:

PONDELOK 26.9.

MOL Liga (Maďarsko): Na výhre Brašova nad Újpestom 4:1 mal veľkú zásluhu dvojgólový Tomáš Klempa.

UTOROK 27.9.

Polska Hokej Liga (Poľsko): Na výhre Krakova nad Bytomom 5:3 sa jedným gólom podieľali Matúš Chovan i Peter Novajovský. Chovan už v 2. minúte otvoril skóre. Novajovský najprv asistoval pri góle na 3:1, potom zvýšil na 4:1.

STREDA 28.9.

Championship (Kazachstan): O výhre Pavlodaru nad Beibarysom Atyrau 3:2 rozhodol v samostatných nájazdoch Peter Fabuš. Za Beibarys v 37. minúte vyrovnával na 2:2 Martin Čakajík.

AlpsHL (Rakúsko): Lustenau vyhral na ľade Gherdeiny 7:2, mierou vrchovatou sa o to pričinil Dušan Devečka, ktorý zaznamenal gól a tri asistencie. Raz spoluasistoval aj Boris Valábik.

PIATOK 30.9.

Tipsport Extraliga (Česko): Famózny výkon Jaroslava Janusa v bránke Litvínova bol základom výhry nad Vítkovicami 2:0. Janus kryl všetkých 38 striel súpera. Víťazstvo Olomouca nad Libercom 2:1 vychytal po nájazdoch Branislav Konrád, ktorý mal v dueli skvelú 95,45-percentnú úspešnosť zásahov. Dva góly vsietil Marcel Haščák (Brno), k bodom pomohli svojim tímom aj góly Juraja Mikúša (Olomouc), Juraja Mikuša, Štefana Ružičku (obaja Sparta), Romana Kukumberga, Rastislava Deja (obaja Hradec Králové) a Vladimíra Draveckého (Třinec).

Ligue Magnus (Francúzsko): Plný bodový zásah vybojoval pre Nice víťazným gólom do siete Angers Matej Hamrák.

MOL Liga (Maďarsko): V zápase Brašova s Dunareou Galati 6:4 vsietil víťazný gól Tomáš Klempa, na ďalšie štyri prihrával. Za Dunareu mal Róbert Krajči bilanciu 1+2, Tomáš Devečka 1+0. V dueli Ferencvároš – Újpest 3:2 vsietil víťazný zásah Vladimír Ďubek, prihrával mu naň Henrich Jaborník. Dávid Arvay pomohol gólom a asistenciou svojmu Belehradu k bodu na ľade DABu.

Polska Hokej Liga (Poľsko): K výhre Tychy nad Bytomom 2:1 po predĺžení prispel gólom Miroslav Zaťko. Skóre duelu Opole – Krakov 3:5 otvorili i uzavreli Krakovčania. Prvý strelil Richard Jenčík, posledný Matúš Chovan.

WHL (Kanada/USA): Druhou hviezdou duelu Vancouver Giants – Seattle Thunderbirds 2:4 bol vyhlásený Radovan Bondra, ktorý vsietil oba góly domácich.

OHL (Kanada): Za vsietenie víťazného gólu v presilovke a jednu prihrávku sa druhou hviezdou duelu stal pri výhre svojho tímu 7:4 Adam Ružička (Sarnia). Ocenenie tretej hviezdy zápasu sa za gól a dve asistencie ušlo aj Mariánovi Studeničovi (Hamilton).

GMHL (Kanada): Za bilanciu 2+2 sa prvou hviezdou duelu pri výhre 5:4 po predĺžení stal Milan Bango (Lincoln). Päť asistencii si pripísal Ladislav Garay (South Muskoka).

SOBOTA 1.10.

SHL (Švédsko): Gólom v predĺžení rozhodol Libor Hudáček o výhre Örebra nad Leksandom 3:2. Július Hudáček kryl 21 z 23 pukov. Rögle nestačili ani dve asistencie Dominika Graňáka a prehralo s Malmö 6:7.

NLB (Švajčiarsko): Gól Radovana Puliša na 2:2 dopomohol k výhre Winterthuru 3:2 po predĺžení nad Oltenom.

MOL Liga (Maďarsko): Pri ďalšej výhre Brašova nad Dunareou Galati 12:4 mali bilanciu 1+2 domáci Tomáš Klempa i hosťujúci Ondrej Rusnák. Jeden gól za Dunareu vsietili aj Róbert Krajči a Tomáš Devečka.

AlpsHL (Rakúsko): Neumarkt zdolal Salzburg 3:1, na úvodný gól Salzburgu takmer okamžite odpovedal vyrovnávajúcim zásahom Radovan Gabri, ktorý asistoval aj pri góle na 2:1.

USHL (USA): Honor tretej hviezdy duelu si za víťazný gól a jednu prihrávku vyslúžil Phillip Knies (Sioux City).

NEDEĽA 2.10.

Tipsport Extraliga (Česko): Gólom na 2:0 vyhnal Juraj Mikúš (Olomouc) z bránky Chomutova Jána Laca. Olomouc zvíťazil napokon 4:1, v jeho bránke odchytal celý duel Branislav Konrád. Mikúš i Konrád tiež raz asistovali. Výhry svojim mužstvám vychytali aj Jaroslav Janus (Litvínov) a Patrik Rybár (Hradec Králové).

EBEL (Rakúsko): Brankár Marcel Melicherčík (Bolzano) sa tešil z tretej výhry za sebou. Pri zdolaní Salzburgu 2:1 na jeho ľade mal 96,43-percentnú úspešnosť zásahov. O vôbec prvom víťazstve Znojma v tejto sezóne rozhodol Peter Pucher, na gól mu prihrával aj Marek Biro. Znojmo porazilo Graz 1:0.

MOL Liga (Maďarsko): Výhru Újpestu nad Fehervárom 5:2 pečatil dvomi gólmi Peter Huba.

Polska Hokej Liga (Poľsko): Pri výhre Krakova nad Toruňou 7:4 si svoje bilancie vylepšili domáci Peter Novajovský (1+2) i Patrik Svitana (0+2).

WHL (Kanada/USA): Druhou hviezdou stretnutia Vancouver Giants – Kamloops Blazers 3:1 bol vyhlásený Radovan Bondra, i keď nebodoval.

PREDCHÁDZAJÚCI SUMÁR OD 19.9. DO 25.9. TU

Zdieľajte:
Zdroje informácií: evysledky.com, slovakhockey.sk, icehockey.kz, erstebankliga.at, hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články