Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

V NHL účasť hviezd na olympiáde vidia bledo: Musíme vyprosiť 10 miliónov dolárov

NHL
WASHINGTON - Zástupca komisára NHL Bill Daly nevidí progres v riešení účasti hráčov zámorskej profiligy na olympijskom turnaji v Pjongčangu 2018. Informovala o tom agentúra AP.
Zdroj: miami.cbslocal.com
Zdieľajte:

"Čas sa kráti a nie som si istý, či som za posledných šesť mesiacov videl nejaký progres. Z môjho pohľadu to vidím negatívnejšie ako pred dvoma týždňami," vyjadril sa Daly. Kameňom úrazu pri účasti hráčov NHL na olympijskom turnaji sú podľa jeho slov peniaze.

Prečítajte si aj: Fasel zmenil skeptický postoj k účasti hviezd NHL na olympiáde: Takéto šance tomu dáva teraz

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) totiž nemá v pláne pokryť cestovné a poistné náklady za hokejistov. "Stanovisko MOV nám prirodzene neuľahčilo situáciu," povedal komisár NHL Gary Bettman.

Optimistickejšie vidí situáciu prezident Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) Rene Fasel, ktorý v utorňajšom rozhovore odhadol účasť na 50:50. Dodal, že sa bude snažiť "vyprosiť" 10 miliónov dolárov na pokrytie cestovných a poistných nákladov pre hráčov z NHL, aby sa mohli zúčastniť na olympiáde.

"Našou úlohou v IIHF je nájsť riešenie. Pôjdem kamkoľvek prosiť o peniaze. Je to moja náplň práce. Gary Bettman by rád rozhodol v tejto situácii do konca roka," uviedol Fasel.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články