Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

TOP hráči, ktorých z hry vyradilo zranenie

Top
Mnohým hráčom sa cez sezónu stane, že sa zrania. Niekedy nie sú zranenia veľmi vážne a hráč vynechá jeden, dva zápasy. Inokedy ak má hráč smolu, zranenie ho môže vyradiť aj na niekoľko týždňov či mesiacov. My si predstavíme 4 superhviezdy ligy, ktoré sa v prvom štvrťroku sezóny NHL zranili.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

4. Olli Määttä

Määttä si zranení užil už viac než dosť. Za posledné dva roky prekonal mumps, mal zranené rameno, a dokonca mal aj rakovinový nádor na štítnej žľaze. V tomto roku odohral 18 zápasov, v ktorých získal štyri body. Fínsky reprezentant sa zranil 17. novembra v zápase proti Minnesote po zákroku útočníka Wild Nina Niederreitera.

3. Ondřej Pavelec

Pavelec sa mal biť o post brankárskej jednotky v tíme Winnipegu Jets s Michaelom Hutchinsonom. Obaja brankári dostávali na ľade takmer rovnaký priestor a mali aj takmer identické štatistiky. Hutchinson a jeho 91,3% úspešnosť zákrokov bola iba o malý kúsok lepšia ako u Pavelca (90,6%). No stalo sa to, čo sa stať nemalo – Ondřej Pavelec sa zranil a očakáva sa, že sa skôr ako v januári do hry nevráti. Zranil sa 21. októbra proti Arizone Coyotes. Ako guľa do neho vletel hokejový gentleman Shane Doan.

2. Zach Parise

Odkedy Zach Parise podpísal rozprávkovú zmluvu (na 13 rokov v celkovej hodnote 98 miliónov dolárov) je pre Minnesotu v ofenzíve nenahraditeľný. V prvých 12 zápasoch nazbieral 9 bodov za 7 gólov a 2 asistencie. Zranil sa 5. novembra na domácom ľade proti Nashvillu Predators, keď do neho zozadu nepríjemne vrazil James Neal. K dispozícii trénerovi Wild by mal byť čoskoro.

1. Connor McDavid

Mladý útočník, na ktorého sa v NHL dlho čakalo, je považovaný za najlepšieho hráča od čias Sidneyho Crosbyho. McDavid mal opäť priniesť tímu Edmonton Oilers slávu, ktorá im v 80. rokoch patrila. Mnohými odborníkmi je McDavid označovaný za druhého Gretzkyho. Než sa zranil stihol odohrať 13 zápasov s bilanciou 5 gólov a 7 asistencií. Osudným sa mu stal 13. zápas sezóny, kedy nešťastne vrazil v rýchlosti do mantinelu a zlomil si kľúčnu kosť.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: HokejovySvet.sk, thehockeywriters.com

Diskusia

Podobné články