Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Daňo poslaný na farmu, napriek tomu sa možno k reprezentácii pripojí

Marko Daňo sa pripojí k reprezentácii, ak Falcons nepostúpia do play off.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek nemôže v záverečnej príprave na MS v Česku zatiaľ počítať s útočníkom Markom Daňom. Jeho zámorský klub Columbus Blue Jackets ho po skončení základnej časti NHL totiž poslal v noci na utorok na farmu do Springfieldu, v ktorej drese bude bojovať o postup do play off AHL. Ak sa však Falcons nepodarí získať miestenku do vyraďovacej časti, pripojí sa Daňo k národnému tímu.

O presune slovenského mladíka na farmu informoval generálny manažér "modrokabátnikov" Jarmo Kekäläinen. Springfieldu aktuálne patrí v tabuľke Východnej konferencie AHL deviata, teda prvá nepostupová priečka, do konca základnej časti mu však zostáva odohrať ešte dva zápasy a je možné, že sa Falcons do vyraďovačky kvalifikujú. K tomu má pomôcť aj Daňo, ktorý už odohral v tejto sezóne vo farmárskej AHL 37 stretnutí s bilanciou 10 gólov a osem asistencií.

"Dnes som bol poslaný na farmu s tým, že idem pomôcť mužstvu na posledné dva zápasy sezóny. Ak sa dostaneme do play off, tak budem pokračovať na farme. V opačnom prípade, ak by sa nepostúpilo, sa pripojím do prípravy reprezentácie pred MS," uviedol Daňo vo svojom oficiálnom facebookovom profile.

Dvadsaťročný útočník má za sebou premiérovú sezónu v NHL, v ktorej milo prekvapil svojimi výkonmi. V drese Columbusu si pripísal v 35 zápasoch 21 bodov (8+13) ako i dvanásť plusiek.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články