Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO: Halák vyhlásený za prvú hviezdu večera, skomplikoval situáciu Pittsburghu

NHL
Halák vychytal "ostrovanom" víťazstvo, Pittsburgh stále nemá istotu play off.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák bol v noci na sobotu ústrednou postavou zápasu NHL Pittsburgh - New York Islanders, keď k víťazstvu hostí v pomere 3:1 prispel 37 úspešnými zákrokmi. Halák čelil až 38 strelám súpera, mal tak úspešnosť zásahov 97,4 percenta a vyhlásili ho za prvú hviezdu stretnutia a neskôr aj večera.

Islanders skončia v Metropolitnej divízii prinajhoršom na treťom mieste, čo znamená, že v 1. kole play off narazia na aktuálne druhý tím divízie Washington. Oba tímy si môžu v záverečnom dni základnej časti ešte poradie vymeniť.

Penguins nevyužili možnosť zaistiť si miestenku do play off a o ich účasti vo vyraďovačke rozhodne až záverečná noc "regular season". "Tučniaci" si momentálne držia vo Východnej konferencii druhú voľnú kartu s jednobodovým náskokom pred deviatym Bostonom, istotu postupu zatiaľ nemá ani Ottawa, ktorá má o bod viac ako Pittsburgh.

Halák podal fantastický výkon, najmä v úvode stretnutia mal veľa práce. Pod osud zápasu sa podpísal aj neuznaný gól Pittsburghu v 8. minúte prvej tretiny za stavu 0:0. Švédsky krídelník Patric Hörnqvist sa snažil pretlačiť puk do bránky Newyorčanov, slovenský brankár ale puk spacifikoval tak, že nebolo jasné, či presiahol bránkovú čiaru. Osem sekúnd po diskutabilnom momente skóroval Cizikas a poslal Islanders do vedenia. "Bolo pre nás dobré, že to nebol gól. Mohol by to byť celkom odlišný zápas, súper by sa dostal do psychickej výhody a hralo by sa úplne inak. Vedeli sme, že Pittsburgh pôjde od začiatku tvrdo po nás, že zúfalo potrebujú body, aby sa dostali do play off. Bolo pre nás ťažké dostať sa do tempa," vyslovil sa pre zámorské médiá hrdina Halák.

V dueli na seba narazili aj dve megahviezdy bojujúce o titul najproduktívnejšieho hráča súťaže. Kapitán Penguins Sidney Crosby rovnako ako líder Islanders John Tavares si pripísali po bode a vedú produktivitu zhodne s 84 bodmi. V boji o Art Ross Trophy majú jednobodový náskok pred Jamiem Bennom z Dallasu.

Z triumfu mal radosť aj Halákov spoluhráč Ľubomír Višňovský, slovenský obranca odohral na ľade takmer 20 minút a pripísal si plusku a jeden strelecký pokus.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, nhl.com

Diskusia

Podobné články