Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

V roku 2018 pocestujeme do Dánska

Hokejové majstrovstvá sveta v roku 2018 bude prvýkrát v histórii organizovať Dánsko v mestách Kodaň a Herning.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Rozhodli o tom na piatkovom kongrese Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) v dejisku tohtoročného šampionátu v Minsku, na ktorom získali Dáni právo usporiadať MS na úkor Lotyšska.

Za ponuku krajiny z Jutského polostrova hlasovalo až 95 z celkového počtu 107 členov kongresu IIHF. Šampionát by sa mal odohrať predbežne v dňoch 4. - 20. mája 2018. "Budeme hostiť MS prvýkrát. Históriu prepíšeme dvojnásobne, pretože to bude doposiaľ najväčšia organizovaná športová udalosť v krajine," povedal prezident Dánskej hokejovej únie Henrik Bach Nielsen.

Dejiskami svetového šampionátu v roku 2015 budú po jedenástich rokoch opäť české mestá Praha a Ostrava. O rok neskôr preberú štafetu ruské centrá Moskva s Petrohradom a v roku 2017 sa budú MS konať v nemecko-francúzskej spolupráci v Kolíne a Paríži.

Dáni hostili svetové šampionáty doposiaľ len v nižších kategóriách a v minulom roku aj kvalifikáciu na olympijský turnaj v Soči. V aktuálnom rebríčku IIHF patrí Dánom 13. priečka. Informovala o tom oficiálna stránka Medzinárodnej hokejovej federácie.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články