Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

V druhom zápase prípravy výhra nad Švédskom

Slovenskí hokejoví reprezentanti zvíťazili v druhom zápase v príprave na májový šampionát v Prahe a Ostrave, keď v Bratislave zdolali v rámci Euro Hockey Challenge výber Švédska 3:1.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Zverenci trénera Vladimíra Vůjteka tak odplatili sobotňajšiemu súperovi tesnú prehru z Trenčína (3:4).

Slováci predviedli v prvej tretine slabý výkon, keď nedokázali konkurovať "Tre kronor" v žiadnej hernej činnosti. Podržal ich však najlepší hráč zápasu, brankár Július Hudáček, vďaka ktorému išli do šatne len s jednogólovým mankom. Do druhej časti už nastúpili ako vymenení a od úvodu zatlačili Švédov pred bránku. V 26. minúte vyrovnal Dominik Graňák a o ďalšie tri poslal domácich do vedenia Haščák. Švédi na posledné minúty odvolali brankára, ale hra bez neho im nevyšla a Gríger si osladil debut v národnom drese gólom do prázdnej bránky - 3:1. Slováci sa tak tešili z prvej výhry v záverečnej príprave na MS.

Reprezentantov najbližšie čaká dvojzápas v Jihlave s domácim Českom, ktorý je na programe 9. a 10. apríla.

Slovensko - Švédsko 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)

Góly: 26. Graňák (Bartovič), 29. Haščák (Lušňák), 59. Gríger - 20. Gunnarsson

Rozhodcovia: Baluška, Kubuš - Korba, Rovenský, vylúčení: 6:2, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 7033 divákov.

Slovensko: J. Hudáček – Sersen, Baranka, Čerešňák, Švarný, Podhradský, Graňák, Jaroš, Kozák – L. Hudáček, Marcinko, Nagy – Haščák, Lušňák, Dej – Gríger, Bližňák, Bartovič – Vandas, Šťastný, Cehlárik

Švédsko: Pettersson-Wentzel - Andersson, Kronwall, Motin, Ekbom, Gunnarsson, Andersen - Zaar, Wallmark, Petersson - Johansson, Ridderwall, Viksten - Thuresson, Carlsson, Aslund - Sörensen, Bengtsson, Sandberg - Nygard

Úvod druhého duelu vyšiel lepšie hosťom, ktorí mohli ísť do vedenia už po niekoľkých sekundách, keď sa dostal sám pred brankára Sörensen, ale J. Hudáčka neprekonal. Brankár držal domácich aj v ďalších minútach, keďže obrana kopila jednu chybou za druhou a početné švédske šance tak likvidoval práve on. Slováci si v prvej tretine vypracovali iba jednu vážnejšiu príležitosť, keď v 6. minúte išiel Vandas z uhla na bránku, ale Pettersson-Wentzel bol na neho pripravený. Inak počas prvej dvadsaťminútovky dominovali Švédi. J. Hudáček zneškodnil 15 striel súpera vrátane veľkých šancí Anderssona, Vikstena a Johanssona, ale tá šestnásta už skončila za jeho chrbtom. Necelých 40 sekúnd pred sirénou vystrelil spomedzi kruhov Gunnarsson a tečovaný puk prešiel až do siete - 0:1. Slovákom v prvom dejstve vôbec nevychádzala rozohrávka, a tak na Petterssona-Wentzela mierili iba chudobné štyri strely.

Do druhej tretiny nastúpili Vůjtekovi zverenci ako vymenení. Od začiatku zatlačili súperov a po štyroch nepremenených šanciach sa im v 26. minúte podarilo vyrovnať. V útočnom pásme sa k puku dostal kapitán Graňák, jeho prvú strelu vyrazil brankár, no na dorážku už nemal nárok - 1:1. Švédsky tréner si hneď po góle vypýtal oddychový čas, ale ani ten jeho zverencom nepomohol a v ďalších troch minútach nedokázali vyviesť puk zo svojho pásma. V 29. inkasovali druhýkrát, keď sa strelou z pravého kruhu presadil Haščák - 2:1. Hostia sa dostali spod tlaku až pri vylúčení Bartoviča, no počas presilovky veľa vody nenamútili. Vyrovnať mohli v 32. minúte pri šanciach Sörensena a hlavne Sandberga, ktorý mal pred sebou odkrytú bránku, no Hudáček zázračne hokejkou vyrazil takmer istý gól. V 35. minúte sa dostali do prečíslenia Hudáček s Nagyom, ale druhý menovaný volil namiesto prihrávky strelu, s ktorou si Pettersson-Wentzel poradil.

V 42. minúte sa dostal do samostatného nájazdu Dej, no nevyšiel mu blafák a Pettersson-Wentzel si pripísal úspešný zákrok. Na druhej strane si J. Hudáček poradil s niekoľkými strelami počas ďalšej švédskej presilovky. V ďalšom priebehu si Slováci strážili tesný náskok a Švédom nedovolili žiadne väčšie príležitosti. V závere mal veľkú šancu L. Hudáček, ktorý išiel sám na bránku, ale dostal sa do veľkého uhla a trafil len brankára. Švédi na posledné minúty odvolali brankára, ale powerplay im nevyšla a Gríger si osladil debut v národnom drese gólom do prázdnej bránky - 3:1.

Hlasy po zápase:

Július Hudáček, brankár a najlepší hráč SR: "Som veľmi rád hlavne za to, že sme vyhrali. Aj keď vo švédskom drese boli neznáme mená, boli to najlepší chlapci, ktorí hrajú v SHL. Rýchly korčuliari, krásny hokej a som veľmi rád, že sa nám podarilo vyhrať. Prvú tretinu sme nehrali príliš dobre, potom sme to zlepšili. V šatni sme si povedali, že musíme viac korčuľovať a potom sa s nimi dá hrať, len musíme hrať celých 60 minút."

Dávid Gríger, útočník a strelec tretieho gólu: "Sú to úžasné pocity. Určite sa nepodarí každý deň hneď v prvom zápase za reprezentáciu streliť gól. Nesmierne ma to teší, je to taký splnený sen. Ešte sme k tomu aj vyhrali, takže je to taká čerešnička na torte."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články