Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Domáci hrdinovia padli po tuhom boji

Švédski hokejisti vyhrali vo štvrtok v záverečnom štvrťfinálovom zápase MS v bieloruskom Minsku nad Bieloruskom 3:2. V sobotňajšom semifinále sa obhajcovia zlata stretnú s Ruskom.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

štvrťfinále:

Švédsko - Bielorusko 3:2 (1:0, 1:2, 1:0)

Góly: 14. Danielsson (Ekholm, Klasen), 38. Nygren (Backlund, Lindström), 54. Ekholm - 26. Platt (Kaľjužnyj, Stas), 35. Jefimenko (Platt)

Rozhodcovia: Bulanov (Rus.), Ronn (Fín.) - Dehaen (Fr.), Semjonov (Est.), vylúčenia: 3:4, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 14.598 divákov

Švédsko: Nilsson – Ekholm, Fransson, Burström, Andersen, Erixon, Gustafsson, Nygren - Lindström, Backlund, Möller – Klasen, Järnkrok, Nyquist – Ericsson, Sjögren, Hjalamarsson – Lundqvist, Rasmussen, Danielsson - Axelsson

Bielorusko: Lalande – Jevenko, Denisov, Graborenko, Korobov, Gotovec, Stasenko, Karev – Stas, Kaľjužnyj, Platt - A. Kosticyn, Kitrarov, S. Kosticyn - Stepanov, Osipov, Ugarov – Volkov, Kovyršin, Jefimenko

V prvej tretine mal zápas na štvrťfinálové pomery priemernú úroveň. Švédi dominovali a mali aj šance, využili však len presilovkovú.

Bielorusi, ktorí sa zmohli len na tri jalové strely, vyšli z kabín ako vymenení a v druhej časti striasli zo seba prílišný rešpekt. Najmä vďaka nim získal zápas na dynamike a atraktivite a výborná atmosféra sa zmenila na extatickú, keď domáci hráči vyrovnali. Bielorusi pokračovali v nápore a dostali sa do vedenia, o ktoré ale v závere dejstva prišli opäť v oslabení.

V tretej časti mali tretiu presilovku k dispozícii domáci, ale na rozdiel od Švédov v tejto činnosti nevynikajú. Ináč však držali s favoritom krok a dramatický zápas ponúkal aj herne estetický zážitok. Zápas sa rozhodol v prospech Tre Kronor paradoxne - Ekholm vyrobil hrúbku a v šanci fauloval Kaľjužného, ten nepremenil trestné strieľanie a onedlho švédsky obranca po sólo akcii zasunul spoza bránky na postupový gól... Záver si sebavedomí Švédi bez problémov ustrážili.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články