Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nádeje Francúzska proti Rusku, či repríza zo Soči medzi USA a Českom

Už dnes o 15:00 sa začínajú štvrťfinálové súboje, ktoré rozhodnú o tom, kto sa bude biť o medaile a kto naopak poletí domov.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

USA – ČESKO (15:00)

Tento zápas bude reprízou z nedávnych ZOH. Ani jeden tím nehrá na šampionáte tak, ako by si to sami predstavovali. USA v skupine zakoplo nečakane s Lotyšskom, od Ruska dokonca „vyfasovali“ prehru 1:6. Česko sa v skupine tiež natrápilo, keď až posledný zápas rozhodol, že vo štvrťfinále sa vyhnú silnému Rusku. Aj preto sa nedá presne povedať, kto v tomto zápase vyhrá a postúpi do ďalších bojov o medaile. Česko má na svojej strane zvučné mená ako Jágr, Hertl či rozbehnutý Sobotka, no skvelý Thomas v bráne USA bude chcieť zastaviť ich každú strelu. Náš osobná typ na tento súboj je, že Česko má 60%-tnú šancu na postup do semifinále.

RUSKO – FRANCÚZSKO (16:00)

V tomto stretnutí sú jednoznačným favoritom Rusi. Počas tohto šampionátu nestratili ani jeden vod, čo znamená, že s prehľadom vyhrali všetky stretnutia. Trochu sa vytrápili v tom poslednom s Bielorusmi, avšak dokázali rozdrviť aj USA, čo sme spomínali vyššie. Navyše, štartovať v zápase by už mal aj Ovechkin, ktorý sa zranil v súboji s Nemeckom, avšak priznal, že bodyček na neho bol čistý. Od Francúzov sa bude očakávať hra zozadu na rýchle protiútoky, čím narobili nemalé problémy každému súperovi. Veď len v základnej skupine dokázali poraziť Kanadu po samostatných nájazdoch, či dokonca na náš úkor postúpili do štvrťfinále. Minulý rok, aby toho nebolo málo, dokonca porazili Rusov v základnej skupine. Preto nikdy nevieme, či dnes sa neudeje druhý zázrak a Francúzi by tak senzačne postúpili do bojov o medaile.

KANADA – FÍNSKO (19:00)

Kanada až na zakopnutie s Francúzmi predvádza dobré výkony na týchto MS, tradične ako každý rok. Dokázala aj otočiť duel so Švédmi, v ktorom už prehrávala 2:0, no potom sa ukázala „zámorská krv“, ktorá káže hráčom bojovať až do konca a tento duel vyhrala. Fíni sa môžu radovať, že do štvrťfinále vôbec postúpili. Na konci nemali nič vo vlastných rukách a nebyť Lotyšska, ktoré prehralo posledné 3 duely, nemuseli Fíni postúpiť. Avšak, mali to šťastie a dostali sa sem. Fínsko nemá na týchto MS hráča, ktorý by dokázal v správny moment zaveliť a rozhodnúť zápas, či dokonca celý turnaj. Aj preto v tomto súboji bude s určitosťou Kanada označovaná ako favorit duelu.

ŠVÉDSKO – BIELORUSKO (20:00)

Aktuálny majster sveta zo Švédska skončil v základnej skupine na druhom mieste, čo ho radí medzi favoritov na celkový triumf na turnaji. Aj keď nemajú veľa hráčov, ktorí by mali veľké skúsenosti zo zámoria, stále dokážu oponovať každému súperovi a dokonca siahať aj na výhru. Domáce Bielorusko naopak dosiahlo svoj cieľ, ktorým bolo štvrťfinále. Bielorusi si zahrajú štvrťfinále prvýkrát od roku 2009, čo bude pre nich veľká výzva. Už od začiatku bojovali za svoju krajinu, ktorá ešte nikdy nezažila hokejový úspech v podobe medaile. Favoritom tohto dueli bude jednoznačne Fínsko, no vyburcované domáce mužstvo sa určite bude snažiť prekvapiť a ukázať, že tieto MS sú aj ich záležitosťou.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články