Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Vůjtekov tím sa rozrastá, z NHL istí Pánik a Meszároš

Káder slovenskej hokejovej reprezentácie sa na utorňajšom druhom zraze rozrástol o ďalších šiestich hráčov.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

V stredu sa do prípravy na májový šampionát v Prahe a Ostrave zapojí aj obranca Oldrich Kotvan a v priebehu budúceho týždňa aj brankár Július Hudáček. Tréner národného výberu Vladimír Vůjtek môže spomedzi zámorských hráčov s určitosťou počítať zatiaľ s Richardom Pánikom a Andrejom Meszárošom. Martin Marinčin a Marko Daňo, ktorého forma v uplynulých zápasoch rapídne vzrástla, zrejme dohrajú sezónu na farme.

V utorok popoludní pricestovali na zraz do Bratislavy obranca Dominik Graňák a útočné duo Pardubíc Tomáš Marcinko - Radoslav Tybor. Z pôvodne nominovaného kádra sa k mužstvu pripojili aj brankár Ján Laco, útočníci Marek Viedenský a Ladislav Nagy, ktorí po dohode s koučom vynechali minulotýždňový trojdňový minikemp. "Je tu tím, ktorý bude určite hrať prvé tri zápasy v takej zostave, v akej teraz je. V stredu príde ešte Kotvan zo Zlína a na budúci týždeň aj Julo Hudáček," prezradil Vůjtek.

Realizačný tím každý deň pozorne sleduje situáciu v zámorí, kde vrcholí základná časť NHL. Vůjtek má v hre viacerých hráčov, ktorí už nemajú šancu postúpiť do play off, alebo sú na hrane. Istými hráčmi pre MS v slovenskom drese sú zatiaľ len útočník Tampy Bay Pánik a obranca Buffala Meszároš. "Zatiaľ musíme čakať, ako sa situácia vyvinie. Teraz vieme len o Richardovi Pánikovi a Andrejovi Meszárošovi, ktorí už nemôžu postúpiť. Pánik príde, to už je dohodnuté. Horšie je to s Marinčinom, toho nám asi neuvoľnia. Ešte sme oficiálne nepožiadali, ale podľa správ, ktoré máme, bude musieť ísť na farmu. Čo sa týka Marka Daňa, tak taktiež nevieme, ako to dopadne. Samozrejme, že pokus o uvoľnenie urobíme, ale vyzerá to podobne," dodal 67-ročný kouč.

Ten by rád v národnom drese videl aj Michala Handzuša. Skúsený center však v súčasnosti bojuje s Banskou Bystricou o finále extraligovej play off proti Nitre. Jeho možný príchod do mužstva počas prípravy na šampionát tréner ešte neriešil. "Zatiaľ ho nechávame na pokoji. Je to skúsený hráč, ktorý vie, čo potrebuje, čo chce a sám sa musí rozhodnúť, ako vidí svoju budúcnosť v národnom tíme," dodal Vůjtek.

Necelých šesť týždňov pred začiatkom majstrovstiev sveta odštartoval reprezentačnú prípravu aj Marek Viedenský. Útočník Hämeenlinny sa pred návratom na ľad zrekreoval so svojimi spoluhráčmi z fínskeho klubu v Barcelone, na zraz preto prišiel pozitívne naladený. "Oddýchol som si psychicky aj fyzicky, keďže klubová sezónna nám nevyšla a skončila skôr. Mali sme viac pauzy, s tímom sme preto boli v Barcelone. Tento rok bude boj o účasť na šampionáte náročnejší," uviedol Viedenský, ktorý sa z "krajiny tisícich jazier" vybral na Slovensko menej tradičným spôsobom: "Domov som cestoval autom. Po návrate zo sústredenia som čakal do 19. marca, v klube však majú svoje veci a nemohli podpísať kontrakty s cudzincami."

Od utorka sa s reprezentáciou bude pripravovať aj Tomáš Marcinko, ktorý s Pardubicami skončil už vo štvrťfinále play off proti Litvínovu. Hoci mu klubové povinnosti vypršali len uplynulý piatok, do utorka stihol načerpať dostatok nových síl. "Som dobre oddýchnutý, mal som dosť pauzy medzi záverečným zápasom a zrazom. Som rád, že som opäť v reprezentácii, to je pre hráča vždy veľká radosť a pocta," uviedol Marcinko.

Počas druhého bloku prípravy absolvujú slovenskí hokejisti tréningový kemp. Prvý prípravný duel na májové MS v Česku odohrajú 2. apríla v Trenčíne proti Švédsku, ďalší s tým istým súperom o dva dni neskôr v Bratislave. V rámci Euro Hockey Challenge ich bude čakať ešte šesť konfrontácií, po dve s Českom, Bieloruskom a Lotyšskom.

Káder SR v záverečnej príprave na májové MS v Česku:

brankári: Denis Godla (Slovan Bratislava/KHL), Ján Laco (Barys Astana, Kaz./KHL), Branislav Konrád (Dukla Trenčín), Samuel Baroš (Slovan Bratislava/KHL, HKM Zvolen)

obrancovia: Ivan Baranka, Lukáš Kozák, Michal Sersen (všetci Slovan Bratislava/KHL), Peter Čerešňák (HC Vítkovice/ČR), Milan Jurčina (Dinamo Riga, Lot./KHL), Karol Sloboda, Peter Podhradský (obaja Lada Togliatti, Rus./KHL), Ivan Švarný (Dinamo Minsk, Biel./KHL), Dominik Graňák (Fribourg Gottéron, Švaj.), Oldrich Kotvan (PSG Zlín/ČR)

útočníci: Milan Bartovič, Libor Hudáček, Ladislav Nagy, Andrej Šťastný (všetci Slovan Bratislava/KHL), Mário Bližňák (Slovan Bratislava/KHL, HC Plzeň/ČR), Ján Sýkora (HC Plzeň/ČR), Marcel Haščák, Michel Miklík (obaja Amur Chabarovsk, Rus./KHL), Michael Vandas (HC Vítkovice/ČR), Marek Viedenský (HPK Hämmeenlinna/Fín.), Rastislav Dej (HK Hradec Králové/ČR), Radovan Puliš (HKM Zvolen), Tomáš Marcinko, Radoslav Tybor (obaja HC ČSOB Pardubice, ČR)

Program SR počas záverečnej prípravy na MS (zápasy Euro Hockey Challenge) :

2. apríla: SR – Švédsko (Trenčín)

4. apríla: SR – Švédsko (Bratislava)

9. apríla: ČR – SR (Jihlava)

10. apríla: ČR - SR (Jihlava)

16. apríla: SR - Bielorusko (Košice)

18. apríla: SR – Bielorusko (Poprad)

24. apríla: Lotyšsko – SR (Riga)

25. apríla: Lotyšsko – SR (Riga)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články