Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Trojnásobný majster sveta ukončil kariéru

Český hokejista Petr Čajánek ukončil svoju bohatú kariéru.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Kapitán Zlínu oznámil svoje rozhodnutie po rozhodujúcom siedmom štvrťfinálovom zápase play off českej extraligy s Brnom (0:5), po ktorom si zabezpečila postup do semifinále Kometa. Informoval web idnes.cz.

"Toto bol môj posledný zápas," uviedol Čajánek bezprostredne po vypadnutí z tohtoročného play off. "Budem mať štyridsať a v tomto veku je hokej dosť náročný, zvlášť s mojím štýlom. Potrebné sú sily a porcia zápasov je naozaj veľká."

Tridsaťdeväťročný útočník sa s národným tímom tešil v rokoch 2000, 2001 a 2005 z titulu svetového šampióna. Okrem toho sa predstavil aj na troch ZOH, v Turíne 2006 získal bronz. S najcennejším dresom sa rozlúčil v roku 2010. Minulý rok spoločne so Zlínom triumfoval v najvyššej domácej súťaži, tím viedol ako kapitán uplynulé štyri roky. Od sezóny 2002/2003 pôsobil v zahraničí. Necelých päť sezón strávil v tíme NHL St. Louis, v zámorskej profilige odohral celkovo 269 duelov. Na konto mu pribudlo 153 bodov za 46 gólov a 107 asistencií. V siedmich zápasoch play off pridal dve asistencie. V priebehu sezóny 2007/2008 odišiel do Kazane, následne v KHL obliekal dresy Dinama Moskva a SKA Petrohrad.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, youtube.com

Diskusia

Podobné články