Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Do prípravy sa v utorok pripojí ďalšia trojica hokejistov

Do prípravy sa v utorok zapoja aj Graňák, Marcinko a Tybor
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Na utorkovom zraze slovenskej hokejovej reprezentácie v Bratislave sa budú trénerovi Vladimírovi Vůjtekovi hlásiť aj šiesti noví hráči, ktorí prvý týždeň v kádri chýbali. K tímu sa v ďalšom bloku záverečnej prípravy na MS pridajú obranca Fribourgu Dominik Graňák a útočníci z Pardubíc Tomáš Marcinko a Radoslav Tybor. Z pôvodne nominovaného kádra sa k mužstvu pripoja aj brankár Ján Laco, útočníci Marek Viedenský a Ladislav Nagy, ktorí po dohode s koučom vynechali úvodný trojdňový minikemp. Informovala o tom oficiálna webstránka Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Laco, ktorý po prvý raz v tejto sezóne zažije reprezentačnú atmosféru, priletel rovnako ako Viedenský na Slovensko až v závere minulého týždňa. Nagy po ukončení klubovej sezóny trénoval v Košiciach pod dohľadom Vůjtekovho asistenta Petra Oremusa. Útočník HKM Zvolen Radovan Puliš, ktorý opustil národný tím v deň zrazu pre problémy s chrbtom, vynechá aj tento tréningový týždeň.

Slováci odkroja od utorka do piatku druhý týždeň zo siedmich pred svetovým šampionátom. Od budúceho týždňa sú už v pláne aj prípravné zápasy proti Švédsku (Trenčín, Bratislava), proti Česku (Jihlava), Bielorusku (Košice, Poprad) a Lotyšsku (Riga).

Káder SR v záverečnej príprave na májové MS v Česku:

brankári - Denis Godla (Slovan Bratislava/KHL), Ján Laco (Barys Astana, Kaz./KHL), Branislav Konrád (Dukla Trenčín), Samuel Baroš (Slovan Bratislava/KHL, HKM Zvolen)

obrancovia - Ivan Baranka, Lukáš Kozák, Michal Sersen (všetci Slovan Bratislava/KHL), Peter Čerešňák (HC Vítkovice/ČR), Milan Jurčina (Dinamo Riga, Lot./KHL), Karol Sloboda, Peter Podhradský (obaja Lada Togliatti, Rus./KHL), Ivan Švarný (Dinamo Minsk, Biel./KHL), Dominik Graňák (Fribourg Gottéron, Švaj.)

útočníci - Milan Bartovič, Libor Hudáček, Ladislav Nagy, Andrej Šťastný (všetci Slovan Bratislava/KHL), Mário Bližňák (Slovan Bratislava/KHL, HC Plzeň/ČR), Ján Sýkora (HC Plzeň/ČR), Marcel Haščák, Michel Miklík (obaja Amur Chabarovsk, Rus./KHL), Michael Vandas (HC Vítkovice/ČR), Marek Viedenský (HPK Hämmeenlinna/Fín.), Rastislav Dej (HK Hradec Králové/ČR), Radovan Puliš (HKM Zvolen), Tomáš Marcinko, Radoslav Tybor (obaja HC ČSOB Pardubice, ČR)

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články