Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Záhada okolo účasti Slovana v českej Extralige je vyriešená!

Slovan nebude účinkovať v českej extralige, Řezníček:Jeho účasť je sci-fi
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Hokejový Slovan Bratislava s vysokou pravdepodobnosťou nebude v sezóne 2015/2016 účinkovať v českej extralige. Podľa jej riaditeľa Josefa Řezníčeka jeden z najslávnejších slovenských klubov ani oficiálne nepožiadal o vstup do súťaže.

"Jeho účasť v českej extralige je už pre mňa sci-fi," uviedol Řezníček v rozhovore pre portál iDnes.cz. Slovan, ktorý v uplynulých troch sezónach účinkoval v KHL, sa po konci pôsobenia v nadnárodnej súťaži zaujímal o "prestup" do českej Tipsport extraligy. Kým v minulosti sa proti prijatiu slovenského tímu do najvyššej českej súťaže postavili tamojšie kluby, teraz je podľa Řezníčka na vine samotný Slovan, ktorý nenadviazal s českou stranou žiadne rokovania. "Ani od klubu, ani od slovenského zväzu už nebol žiaden kontakt, a tak teóriu prijatia ani ďalej nerozvíjame," povedal Řezníček.

Šéfovia českého hokeja dali dopredu vedieť, že aby česká extraliga Slovan prijala, potrebujú súhlas od Výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja (VV SZĽH). Lenže ten chýba a ani tak rýchlo nebude, keďže klub o "prestup" zatiaľ nepožiadal a tak VV SZĽH na svojom zasadnutí 11. marca Slovan ani neriešil. Jeho najbližšie zasadnutie sa koná až 21. apríla, čo je už pre českú stranu neskoro. "Kluby sa už pred 11. marcom nad Slovanom zamýšľali a vyjadrovali obavy, či je možné prijatie stihnúť. A čím viac sa to bude odsúvať, tým to percento pre Slovan klesá. Pre mňa je to už teraz sci-fi," otvorene vyhlásil riaditeľ českej extraligy.

Najreálnejšie sa tak javí alternatíva, že Slovan zamieri do rakúskej EBEL, v ktorej pôsobia aj tímy z Maďarska, Talianska, Slovinska či české Znojmo. "Rokujeme o možnom vstupe 13. a 14. účastníka a boli by sme radi, keby v našej lige hral aj Slovan Bratislava. Máme o neho záujem, ale všetko je záležitosťou rokovaní a o ich priebehu nechceme hovoriť cez médiá. Jasno by sme chceli mať do polovice apríla," citoval iDnes.cz slová prezidenta EBEL Petra Mennela. Funkcionári Slovana už získavajú o EBEL informácie a stretávajú sa so zástupcami súťaže. Pre bratislavský klub by bola liga hraná v piatich krajinách zaujímavá aj z hľadiska stability trhu a marketingu.

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články