Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Daňo pomáha Columbusu zbierať body, Scott Hartnell ho nemá rád

Marko Daňo pomohol gólom a asistenciou k domácemu víťazstvu Columbusu nad Edmontonom 5:4 po samostatných nájazdoch.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Mladý útočník zaokrúhlil svoju zbierku v sezóne na 10 bodov (5+5) v 22 dueloch. Daňo otvoril skóre stretnutia s Edmontonom už po 43 sekundách hry po tom, čo ho vyslal do úniku spoluhráč Alexander Wennberg. Talentovaný slovenský útočník prekonal brankára "olejárov" Bena Scrivensa presne mierenou strelou švihom pod hornú žŕdku.

V 57. minúte potom asistoval aj pri góle Scotta Hartnella na 4:4. Duel napokon dospel až do nájazdov, v nich skóroval iba domáci Wennberg, ktorého tak vyhlásili za prvú hviezdu stretnutia.

Daňo, ktorý odohral na ľade vyše 15 minút a dokopy vyslal tri strely, sa stal druhou hviezdou. Po zápase sa hovorilo najmä o útoku Daňo - Wennberg - Hartnell, ktorý potiahol Blue Jackets k tretej výhre v rade. "Našej formácii sa darí, dokážeme sa dostať do koncovky, je medzi nami dobrá chémia. Cítim sa skvele," vyznal sa švédsky center Wennberg. Hartnell si tiež pochvaľoval spoluprácu s dvojicou mladíkov. "Nemám rád Marka. Nie, iba srandujem," vtipkoval skúsený krídelník. "Marko je skutočne súťaživý mladík. Ochotne chodí do priestorov, kde to bolí, a dokáže v nich väčšinou vybojovať puk. Dnes sme si vypracovali množstvo šancí. Je zábavné hrať s týmito dvoma mladými chalanmi, majú rýchle nohy a rozhýbu tak aj mňa. Uplynulé zápasy sme si skutočne užili," vyslovil sa Hartnell pre zámorské médiá.

Oilers si zapísali siedmu prehru v rade, pri ktorej bol aj Martin Marinčin, slovenský obranca nazbieral počas 20 a pol minúty dve mínusky a prezentoval sa tromi strelami.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, nhl.com

Diskusia

Podobné články