Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Češi prehrávali 0:3, Francúzi premrhali "slovenský náskok"

Českí hokejisti zvíťazili vo svojom poslednom vystúpení v základnej A-skupine na MS v Bielorusku nad Francúzskom 5:4 po predĺžení a v tabuľke obsadili tretie miesto. Zverenci trénera Vladimíra Růžičku sa tak vo štvrtkovom štvrťfinále stretnú s výberom USA. Francúzi skončili v A-skupine na štvrtej priečke a v súboji o semifinále si zmerajú sily s favorizovaným Ruskom.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Oba tímy mali pred posledným zápasom v A-skupine už istý postup do štvrťfinále. Okrem prestíže išlo aj o to, kto skončí v tabuľke na treťom mieste a v súboji o semifinále sa vyhne Rusku ako suverénovi B-skupiny. Do bránky Francúzov sa postavil náhradník Hardy, jednotku Hueta šetril tréner Henderson na štvrťfinále. Českú svätyňu hájil od úvodu Salák.

Aktívnejšie začali hráči z krajiny galského kohúta, ktorí svoj tlak pretavili do vedúceho gólu. Janilom nahodený puk od modrej čiary trafil presne golfovým úderom Desrosiers a efektne prekonal českého brankára - 0:1. Česi mohli vyrovnať hneď z následného útoku, keď sa po buly dostal do šance Hertl, ale v samostatnom nájazde proti Hardymu neuspel. Francúzi dokonale zaskočili favorizovaného súpera v závere prvej tretiny, keď v rozpätí 34 sekúnd strelili dva góly. Najskôr sa po peknej akcii s Teddym da Costom po druhý raz v zápase presadil Desrosiers a potom Saláka z priestoru medzi kruhmi prestrelil Meunier. Česi potom ako-tak zmobilizovali sily a 42 sekúnd pred prvou sirénou znížili zásluhou Sobotku.

Do druhej časti hry už nastúpil úplne iný český tím. Zverenci trénera Růžičku hýrili aktivitou, lepšie korčuľovali a svoju prevahu zúročili aj gólmi. Najskôr po individuálnej akcii bekhendom skóroval Sekáč. Česi vyrovnali v 32. minúte, keď sa strieľaná prihrávku obrancu Jordána odrazila od Jágra a puk skončil za prekvapeným Hardym. Dokonalý obrat z českej strany zavŕšil o minútu neskôr Zaťovič, ktorý dorazil do siete pokus Rolinka. Česi potom mohli viesť dvojgólovým rozdielom, ale Jágr v 37. minúte nepremenil nariadené trestné strieľanie.

Ofenzívna prestrelka pokračovala aj v treťom dejstve. Francúzi vyrovnali v 43. minúte, keď peknú akciu elitného prvého útoku zakončil Rousell - 4:4. Česi mali potom tri dobré šance dostať sa opäť do vedenia, ale postupne neuspeli Vondrka, Hudler a ani Hertl. Rozhodovať sa muselo nakoniec až v predĺžení, ktoré v 63. minúte ukončil gólom Kolář.

A-skupina:

Česko - Francúzsko 5:4 pp (1:3, 3:0, 0:1 - 1:0)

Góly: 20. Sobotka, 25. Sekáč (Zámorský, Kolář), 32. Jágr (Jordán, Sobotka), 33. Zaťovič (Kindl, Rolinek), 63. Kolář (Sobotka) - 7. Desrosiers (Janil, Treille), 18. Desrosiers (T. da Costa), 19. Meunier (Raux), 43. Rousell (Fleury)

Rozhodovali: Dremelj (Slovin.), Gofman (Rus.) - Hull (Kan.), Puolakka (Fín.), vylúčení: 7:5, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0

Česko: Salák - Němec, Vitásek, Kindl, Jordán, Zámorský, Kolář, Ševc - Jágr, Sobotka, Hertl - Klepiš, Červenka, Vondrka - Sekáč, Novotný, Hudler - Zaťovič, Kovář, Rolinek - Petružálek

Francúzsko: Hardy - Besch, Auvitu, Amar, Manavian, Janil, Dieude Fauvel, Chakiachvili – Rousell, Bellemare, S. da Costa - Treille, Meunier, Desrosiers – Fleury, Guttig, T. da Costa – Tardif, Ritz, B. Henderson - Raux

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články