Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bielorusi padli po hrdinskom výkone, Rusi ovládli skupinu bez straty bodu

Ruskí hokejisti zvíťazili v MS v Minsku aj nad Bieloruskom a po výsledku 2:1 triumfovali v B-skupine bez straty bodu. Bielorusi obsadili 3. priečku a vo štvrťfinále sa stretnú so Švédmi. Suverénni Rusi nastúpia v boji o ďalšiu semifinálovú miestenku proti Francúzom, ktorí skončili v A-skupine na 4. priečke.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Rusi nastúpili do zápasu v zostave bez Ovečkina, no prvýkrát na šampionáte s Malkinom, ktorý sa zaradil do druhej formácie medzi Kuliomina a Tichonova. Úvodná tretina veľa hokejovej krásy nepriniesla, a hoci Malkin hýril ofenzívnou aktivitou, "zborná" vyslala na Kovaľovu bránku len dve strely. V závere prvého dejstva mohol skórovať Kuznecov, radosť mu však prekazil vložením hokejky do zakončenia Denisov.

V druhej časti hry sa Rusi začali viac tlačiť do bránky domácich, zvýšili početnosť streľby, no gólovo naďalej mlčali. Až v 33. minúte zakončil úspešne presilovkovú kombináciu Plotnikov a o tri minúty na neho nadviazal po chybe bieloruskej defenzívy Šipačov. V 37. minúte predviedol Malkin útočné sólo, na konci ktorého sa zrazil s brankárom Kovaľom a ten nebol schopný pokračovať v zápase.

Jeho náhradník Lalande mal od úvodu tretej tretiny rovnako veľa práce, no Bielorusom sa v 46. minúte podarilo znížiť presnou strelou Denisova. Do záverečného klaksónu mali oba tímy ešte niekoľko šancí, no neujala Rusi triumfovali 2:1.

B-skupina

Rusko - Bielorusko 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)

Góly: 33. Plotnikov (Šipačov, Tichonov), 36. Šipačov (Plotnikov) - 46. Denisov (Kitarov, Korobov)

Rozhodovali: Nord (Švéd.), Patafie - Carnathan (USA), Suominen (Fín.), vylúčení: 5:4, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, zmeny: 37. Lalande za Kovaľa (Bielorusko)

14.669 divákov

Rusko: Bobrovskij – Denisov, Chudinov, Kutuzov, Medvedev, Jakovlev, Belov, Zubarev – Kalinin, Šipačov, Plotnikov - Kuliomin, Malkin, Tichonov – Zaripov, Anisimov, Širokov - Kuznecov, Burmistrov, Dadonov

Bielorusko: Kovaľ (37. Lalande) – Korobov, Graborenko, Denisov, Gotovec, Jevenko, Usenko, Karev – S. Kosticyn, Kovyršin, Volkov – Platt, Stas, A. Kosticyn – Stepanov, Kitarov, Ugarov – Osipov, Jefimenko

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články