Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Vůjtek prezradil úvodnú nomináciu na prípravu pred MS

V úvodnej Vůjtekovej nominácii ôsmi slovanisti i Podhradský
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek nominoval na úvodný kemp v rámci záverečnej prípravy na MS v Česku ôsmich hráčov Slovana Bratislava ako i obrancu Petra Podhradského. Zadák Lady Togliatti dosiaľ pod českým koučom nereprezentoval, naposledy si obliekol národný dres na svetovom šampionáte 2011 v Bratislave.

Vůjtek povolal na prvú časť prípravy aj ďalších hráčov, ktorým sa už skončila klubová sezóna. Z KHL okrem osmičky slovanistov figurujú vo výbere aj brankár Barysu Astana Ján Laco, obrancovia Milan Jurčina z Dinama Riga, Podhradského oddielový kolega z Togliatti Karol Sloboda, Ivan Švarný z Dinama Minsk a duo útočníkov Marcel Haščák a Michel Miklík z Amuru Chabarovsk.

Nominovaní hráči sa prvýkrát zídu 19. marca v Bratislave. Káder bude Vůjtek postupne dopĺňať hokejistami, ktorých kluby vypadnú vo svojich súťažiach v play off. "Pôvodne sme chceli prípravu začať až 24. marca, ale to by hráči z KHL mali príliš dlhú hernú pauzu, takže sme pristúpili k skoršiemu termínu. Do kádra budú neskôr pribúdať ďalší hráči podľa toho, ako sa im skončia povinnosti v kluboch," uviedol Vůjtek na stredajšej tlačovej konferencii v Bratislave.

Z domácej extraligy plánuje určite osloviť Tomáša Surového, Andreja Kudrnu (Banská Bystrica), Adama Jánošíka (HC Košice), Radovana Puliša (HKM Zvolen) a Matúša Paločka (HK Poprad). Samostatnou kapitolou je Michal Handzuš, skúsený banskobystrický center sa zatiaľ nevyjadril ohľadne účasti na MS, Vůjtek má každopádne o jeho služby záujem. "Michal má svoje predstavy, zatiaľ sa ale nevyjadril, či chce reprezentovať na majstrovstvách sveta," povedal Vůjtek.

V rámci záverečnej prípravy odohrajú slovenskí hokejisti v priebehu štyroch týždňov dovedna osem stretnutí. Dvakrát sa stretnú so Švédskom, Českom, Bieloruskom a Lotyšskom. "Celú prípravu absolvujeme v Bratislave, s výnimkou týždňa na východe Slovenska, kde odohráme zápasy v Košiciach a Poprade. Na samotných majstrovstvách sveta máme v porovnaní s predchádzajúcimi šampionátmi o deň skrátený program v základnej skupine, keďže prvý zápas hráme až 2. apríla. Navyše začíname s papierovo slabšími súpermi a končíme tými silnejšími," dodal reprezentačný tréner.

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) zároveň oznámil predĺženie spolupráce so spoločnosťou Heineken Slovensko. Nová zmluva, ktorú obaja partneri podpísali na stredajšej tlačovej konferencii v Bratislave, platí do polovice roku 2016. Súčasťou zmluvy je aj finančná motivácia pre hráčov za úspešné výsledky na MS 2015 v Česku. "Značka Corgoň spoločnosti Heineken Slovensko je už dva roky hlavným partnerom slovenskej hokejovej reprezentácie a je s reprezentačným mužstvom spojená. S jej podporou sme v súčasnej situácii dokázali zabezpečiť ešte kvalitnejšiu prípravu seniorského družstva pred svetovým šampionátom," povedal prezident SZĽH Igor Nemeček.

Nominácia SR na úvodnú časť záverečnej prípravy pred májovými MS v Česku:

brankári - Denis Godla (Slovan Bratislava/KHL), Ján Laco (Barys Astana, Kaz./KHL), Branislav Konrád (Dukla Trenčín)

obrancovia - Ivan Baranka, Lukáš Kozák, Michal Sersen (všetci Slovan Bratislava/KHL), Peter Čerešňák (HC Vítkovice/ČR), Milan Jurčina (Dinamo Riga, Lot./KHL), Karol Sloboda, Peter Podhradský (obaja Lada Togliatti, Rus./KHL), Ivan Švarný (Dinamo Minsk, Biel./KHL)

útočníci - Milan Bartovič, Libor Hudáček, Ladislav Nagy, Andrej Šťastný (všetci Slovan Bratislava/KHL), Mário Bližňák (HC Plzeň/ČR), Marcel Haščák, Michel Miklík (obaja Amur Chabarovsk, Rus./KHL), Ján Sýkora (HC PLzeň/ČR), Michael Vandas (HC Vítkovice/ČR), Marek Viedenský (HPK Hämmeenlinna/Fín.)

Program SR počas záverečnej prípravy na MS (zápasy v rámci Euro Hockey Challenge):

2. apríla: SR – Švédsko (Trenčín)

4. apríla: SR – Švédsko (Bratislava)

9. apríla: ČR – SR (Jihlava)

10. apríla: ČR - SR (Jihlava)

16. apríla: SR - Bielorusko (Košice)

18. apríla: SR – Bielorusko (Poprad)

24. apríla: Lotyšsko – SR (Riga)

25. apríla: Lotyšsko – SR (Riga)

1.-17. mája: MS 2015 (Praha, Ostrava, ČR)

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články