Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hokejová vojna v Minsku sa skončila víťazstvom nášho výberu

Slovenskí hokejoví reprezentanti zvíťazili vo svojom siedmom a záverečnom zápase na turnaji proti Dánsku 4:3, keď o ich výhre rozhodla až infarktová tretia tretina. Slováci na turnaji obsadili konečné 9. miesto.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:
Dánsko:

Nielsen – O. Lauridsen, Kristensen, Larsen, Lassen, M. Lauridsen, J. B. Jensen, Bruggisser – N. Jensen, Madsen, Hansen - Boedker, Green, Christensen – Storm, J. Jensen, Bjorkstrand - M. Poulsen, Staal, Jakobsen SR: Laco - Sloboda, Ďaloga, Valach, Švarný, Čerešňák, Marinčin - Šatan, Hrivík, Nagy - Tatar, Mikúš, Miklík - Pánik, Marcinko, Haščák - Skokan, Viedenský, Réway A-skupina
Dánsko - Slovensko 3:4 (0:1, 1:0, 2:3)
Góly: 22. Boedker (Green, Christensen), 53. Green (Christensen, Lassen), 55. J. Jensen (B. J. Jensen) - 15. Tatar (Valach), 42. Miklík (Viedenský), 54. Viedenský (Miklík, Valach), 55. Tatar (Mikúš). Rozhodovali: Kaval (USA), Olenin (Rus.) - Lederer(ČR), Semjonov (Est.), vylúčení: 5:10 na 2 min, navyše: O. Lauridsen 10 min za úder do hlavy, presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0, zmeny: SR od 41. min bez Hrivíka, Haščáka a Skokana, 7251 divákov

Prvá tretina začala častými vylúčeniami. Laco znova ukazoval, akou je dôležitou súčasťou tímu, keď vychytal viacero nebezpečných striel Dánov. V 10. minúte bol vylúčený Larsen, ale Slováci presilovku nevyužili. Prvý gól v zápase prišiel v 15.minúte, keď Tomáš Tatar z dorážky nezaváhal a Slovensko poslal do vedenia. Tri minúty pred koncom tretiny prišlo po veľkej šanci Rewaya ďalšie slovenské vylúčenie. Slováci sa tejto presilovke ubránili, ale znova ich pribrzdil ďalší faul na ich strane, ktorý prišiel tesne pred koncom tretiny.

Hneď na začiatku 2. tretiny totiž Boedker využil pokračujúcu presilovú hru a vyrovnal na 1:1. Po tomto góle sa začala väčšia herná aktivita Slovákov. V polovici zápasu sa dostal do dobrej šance aj náš kapitán Šatan, ale strela mu nesadla. Ďalšie dianie prinieslo aj šarvátku medzi Jensenom a Marcinkom a po nej sa už vylučovalo na oboch stranách. V následnej hre 4 na 4 sa však neudialo nič vážnejšie. Po jej skončení sa Čerešňák dostal do úniku, ale Slovensku vedenie neprinavrátil. Tri minúty pred koncom tretiny hralo Slovensko znova v oslabení, Pánik pykal za hrubosť. Presilovku si však na jej konci zahrali aj Slováci, keď bol Haščák faulovaný 20 sekúnd pred sirénou.

Na začiatku 3. tretiny sa Slovensku dokonca naskytla možnosť hry 5 na 3, Lauridsen dostal za úder do hlavy 2+10 a Miklík jeho zákrok dokázal gólovo potrestať. Šance sa však stále prelievali na oboch stranách, proti boli len gólmani. Lenže Slováci si nedali povedať a neustálymi faulami provokovali Dánov k vyrovnaniu. Tí vylúčenie Šatana ešte nevytrestali, to Réwayove už áno. Čoskoro na to ale presilovú hru využil aj Marek Viedenský a Miklík si pripísal už 11. bod na majstrovstvách sveta. Tomáš Tatar hneď vzápätí pridal ďalší gól a Slovensko prvý krát v zápase gólovo odskočilo. Húževnatí Dáni ale odpovedali už za pár sekúnd a Slováci sa začali triasť o výsledok. V 56. minute navyše prišlo ďalšie slovenské vylúčenie, ale Dánsku táto presilovka naštastie nevyšla. Jeden a pol minúty pred koncom tretiny náš súper odvolal brankára, to im však už nepomohlo. Slovensko tak zvíťazilo a s turnajom sa rozlúčilo konečným 9. miestom.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Vlastná tvorba

Diskusia

Podobné články