Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Miklík medzi elitou, "Neviem, čo tam medzi nimi robím"

Miklík bodoval v piatich z doterajších šiestich slovenských vystúpení v Bielorusku, naprázdno vyšiel iba v bitke so Švédskom (1:3).
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Z individuálneho hľadiska vynikajúci šampionát zatiaľ zažíva slovenský hokejista Michel Miklík. Tridsaťjedenročný krídelník bol po desiatom hracom dni s deviatimi bodmi (3+6) tretím najproduktívnejším hráčom celých MS v Minsku, keď mal navlas rovnakú bilanciu ako ruský kanonier Alexander Ovečkin.

Miklík bodoval v piatich z doterajších šiestich slovenských vystúpení v Bielorusku, naprázdno vyšiel iba v bitke so Švédskom (1:3). "Priznám sa, tabuľku produktivity veľmi nesledujem. Skôr si ju všímajú moji známi a rodina, ktorí mi moje postavenie v nej zvyknú často pripomínať," prezradil piešťanský rodák, ktorý nemá stanovenú žiadnu osobnú bodovú métu na MS. "Nikdy som si nepredstavoval, že by sa mi mohlo tak na šampionáte dariť. Budem rád, ak ešte nejaké body nazbieram. Najdôležitejšie však je, aby sa darilo celému tímu," pokračoval.

Na špici tabuľky produktivity sa jagá Miklíkovo meno v spoločnosti takých hviezd ako sú Tichonov, Plotnikov či Ovečkin. Až za ním figurujú osobnosti svetového hokeja Michail Grabovskij z Bieloruska, Fín Petri Kontiola či český velikán Jaromír Jágr. "Sú to všetko skvelí hráči. Neviem, čo tam medzi nimi robím," smial sa Miklík, ktorému so šiestimi asistenciami patrí aj výborné delené druhé miesto medzi nahrávačmi. Okrem bohatej bodovej zbierky mu svietia v štatistikách aj cenné tri plusky.

Herná pohoda

Bývalý hráč Liptovského Mikuláša, Žiliny, Košíc, Trenčína či Slovana Bratislava začal turnaj v útoku s Tomášom Marcinkom a Martinom Réwayom. Od zápasu s Nórskom (5:2) korčuľoval v lajne s Jurajom Mikúšom a Tomášom Tatarom, s ktorými tak obnovil úspešnú spoluprácu zo strieborných Helsínk 2012. Nech nastupoval v akejkoľvek formácii a s akýmikoľvek spoluhráčmi, vždy si s nimi rozumel a bol produktívny. "V každej pätorke som si s chalanmi "sadol". S Tomášom a Jurajom nám hra chutí. Úlohy v útoku nemáme špeciálne rozdelené, všetci sa snažíme útočiť i brániť. Sme radi, že nám to padá," pochvaľoval si spoluprácu s Mikúšom a Tatarom.

Miklík je v súčasnosti vo veľkej hernej pohode. Pomohlo mu aj to, že už pred MS sa dohodol na kontrakte s klubom KHL Amur Chabarovsk a má tak vyjasnenú hokejovú budúcnosť. "Nemusím sa zapodievať rokovaniami o novej zmluve. To psychike hráča vždy pomôže. Nechcel som si to nechávať až na obdobie po šampionáte. Predstavitelia Amuru prišli s korektnou ponukou, nemal som nad čím váhať. Po skončení sezóny hádam bude čas aj na preštudovanie mapy Chabarovska," dodal Miklík, ktorý si voľný čas v Minsku kráti najmä vysedávaním na kávičke s Marcelom Haščákom a Jánom Lacom.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články