Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Francúzsko potopilo dánsku aj slovenskú loď

Francúzski hokejisti zvíťazili v pondelňajšom zápase A-skupiny na MS v Bielorusku nad Dánskom 6:2 a definitívne pochovali nádeje Slovenska na postup do štvrťfinále.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Zverenci trénera Vladimíra Vůjteka totiž budú mať v prípade výhry v riadnom čase v ich poslednom zápase s Dánskom (utorok 15.45 SELČ) na konte rovnako ako Česi a Francúzi 10 bodov, ale s oboma súpermi prehrali a pri rovnosti bodov rozhodujú práve vzájomné zápasy. Francúzi a Česi majú navyše k dobru spoločný duel, posledný v A-skupine, ktorý je na programe v utorok o 19.45. Z A-skupiny sa tak do štvrťfinále prebojovali Kanaďania, Švédi, Česi a Francúzi.

A-skupina:

Dánsko - Francúzsko 2:6 (1:2, 1:0, 0:4)

Góly: 16. J. B. Jensen (Staal, Jakobsen), 35. Staal (J. Jensen, Bjorkstrand) - 2. Desrosiers (Meunier, Treille), 20. Roussel (Amar, Bellemare), 50. Bellemare (Roussel, S. da Cossta), 51. S. da Costa (Roussel, Bellemare), 53. Manavian (S. da Costa, Roussel), 56. S. da Costa. Rozhodcovia: Rantala (Fín.), Sidorenko (Bielor.) - Fluri (Švaj.), Leermakers (Hol.), vylúčení: 4:2 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0.

Dánsko: Nielsen – M. Lauridsen, J. B. Jensen, Larsen, Lassen, Kristensen, O. Lauridsen, Bruggisser – Boedker, Green, Christensen – N. Jensen, Madsen, Hansen – J. Jensen, Staal, Bjorkstrand - M. Poulsen, Jakobsen, Storm - Spelling

Francúzsko: Huet – Besch, Auvitu, Amar, Manavian, Janil, Chakiachvili, Dieude Fauvel – Rousell, Bellemare, S. da Costa - Treille, Meunier, Desrosiers – Fleury, Raux, T. da Costa – Tardif, Ritz, B. Henderson - Guttig

Dánom vôbec nevyšiel úvod a záver prvej tretiny, pričom medzitým mali viac z hry a držali puk. Prvý gól inkasovali už v 68. sekunde, keď neustrážili rýchly útok Francúzov. Meunier potiahol puk do útočného pásma, naservíroval ho pred bránku Desrosiersovi a ten otvoril skóre. Dánom sa podarilo vyrovnať v 16. minúte, keď sa ujala strela obrancu J. B. Jensena od modrej, ale v poslednej minúte nedokázali zobrať súperom puk v strednom pásme a Roussel rutinérsky poslal svojich opäť do vedenia.

V úvode druhej časti mali miernu prevahu opäť reprezentanti "galského kohúta", no tento raz zo svojej aktivity gól nevyťažili. S postupom času hrozili viac Dáni a v 35. minúte sa im podarilo vyrovnať, keď delovka Staala skončila za Huetom - 2:2.

Francúzi však v záverečnej tretine potvrdili to, čo ich zdobí počas celého turnaja. Aj tento zápas rozhodli rýchlymi gólmi v priebehu niečo vyše minúty. V 50. minúte ich poslal do vedenia Bellemare a o minútu a 26 sekúnd ich poslal do štvrťfinále gól S. da Costu. Zdecimovaní Dáni navyše inkasovali v záverečných minútach ešte dva góly z hokejok Manaviana a S. da Costu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články