Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Andrej Sekera k Mariánovi Gáboríkovi do LA!

NHL
Caroline Huricanes vymenila Andreja Sekeru do Los Angeles Kings za draftový výber.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovenský hokejista Andrej Sekera sa stal novým spoluhráčom Mariána Gáboríka v Los Angeles Kings. Podľa oficiálnych informácií zámorských webov vrátane TSN, ESPN a oficiálnej stránky kalifornského klubu prestúpil z Caroliny do tímu obhajcu Stanleyho pohára v rámci výmeny, podľa ktorej za neho Hurricanes dostanú možnosť prvej voľby v drafte a obrancu Rolanda McKeowna.

V súčasnosti oba kluby čakajú na potvrdenie prestupu zo strany NHL. Ak sa "kráľom" podarí postúpiť do play off, Carolina získa možnosť voľby v 1. kole tohtoročného draftu. V opačnom prípade si bude môcť nárokovať túto požiadavku až budúci rok. Dvadsaťosemročný Sekera bol jedným z najväčších mien na hráčskom trhu pred koncom prestupového obdobia, ktoré sa v zámorí uzaviera v pondelok 2. marca. Konštruktívny obranca odohral v prebiehajúcej sezóne za Carolinu 57 duelov, v ktorých strelil dva góly a nazbieral 17 asistencií.

O Sekerove služby bol v uplynulých dňoch intenzívny záujem. Do tímu ho podľa viacerých zámorských zdrojov chceli získať okrem LA aj New York Rangers, Detroit Red Wings či Dallas Stars. Carolina napokon prikývla ponuke kalifornského klubu, v ktorom tak po čase opäť budú pôsobiť dvaja Slováci.

Odchovanec hokeja v Prievidzi sa v juniorskom veku presadil v Dukle Trenčín, za ktorú nakrátko nastúpil aj v slovenskej extralige. V roku 2004 si ho však v 3. kole zo 71. miesta draftu vybralo Buffalo a tak sa pobral za oceán. Po dvoch sezónach v tíme Owen Sound Attack v OHL sa dočkal premiérového štartu v profilige v drese Sabres v ročníku 2006/2007. Pevné miesto v tíme však získal až o dva roky neskôr, keď naplno prejavil svoj potenciál. S tímom Buffala však nikdy vysoko nekráčal a v NHL tak má dosiaľ za sebou len osem štartov v play off.

Zlom nastal v sezóne 2012/2013, keď sa pre výluku v profilige dohodol na pôsobení so Slovanom Bratislava v KHL. Následne sa vrátil do Buffala, odkiaľ po sezóne zamieril do Caroliny. V jej drese mal uplynulú sezónu veľmi úspešnú, keď v 74 dueloch zaznamenal svoje kariérne maximum 44 bodov za 11 gólov a 33 asistencií. V tej prebiehajúcej sa mu až tak nedarilo, napriek tomu bol jednou z "veľkých rýb" na prestupovom trhu.

Andrej Sekera sa okrem klubových povinností venoval aj reprezentačnému pôsobeniu, dres národného tímu si obliekol na piatich svetových šampionátoch a dvoch ZOH. V roku 2012 sa v Helsinkách tešil zo zisku strieborných medailí.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články