Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovan vybojoval v rozlúčke aspoň bod

KHL
Hokejisti Slovana Bratislava zakončili sezónu 2014/2015 ziskom bodu. V utorkovom záverečnom zápase základnej časti KHL prehrali vo vypredanej Slovnaft aréne s fínskym Jokeritom Helsinki 2:3 po predĺžení.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

"Belasí" tak v základnej časti nazbierali dokopy 63 bodov, keď v 60 zápasoch vybojovali 15 víťazstiev v riadnom hracom čase, päť po predĺžení, resp. v nájazdoch, osem duelov prehrali za jeden bod a až 32 v riadnom čase. Už dávnejšie bolo isté, že v tabuľke Západnej konferencie obsadia posledné 14. miesto a nezahrajú si play off.

Slovan opäť nastúpil iba s tromi nekompletnými pätorkami, fínsky kouč domácich Petri Matikainen nasadil do hry len piatich obrancov a desiatich útočníkov. Domáci zaspali úvod, keď už v 67. sekunde otvoril skóre Jere Sallinen, v druhej tretine zvýšil náskok Jokeritu obranca Ryan Gunderson. Slovanisti ale nezložili zbrane, zvýšili útočnú snahu a v tretej dvadsaťminútovke sa dočkali vyrovnania. Najprv znížil svojím 23. gólom sezóny Ladislav Nagy, ktorý skóroval proti svojmu bývalému klubu a v 52. minúte poslal Matt Murley duel do predĺženia. V ňom rozhodol o výhre hostí 28 sekúnd pred koncom Oskari Korpikari.

Pre Slovan to bol s vysokou pravdepodobnosťou záverečný duel v KHL, keďže podľa predbežných informácií v nadnárodnej súťaži po trojročnom účinkovaní končí. Z hľadiska budúcnosti bratislavského klubu sú v hre momentálne tri možnosti - mohol by sa vrátiť do slovenskej extraligy, odísť do najvyššej českej súťaže či vstúpiť do rakúskej EBEL, v ktorej pôsobia aj tímy z Maďarska, Talianska, Slovinska a Česka.

Slovan Bratislava - Jokerit Helsinki 2:3 po predĺžení (0:1, 0:1, 2:0 - 0:1)
Góly: 49. Nagy (Brejčák), 52. Murley (Hudáček, Baranka) - 2. Sallinen (Peltola), 36. Gunderson (Sallinen, Aaltonen), 65. Korpikari (Omark). Rozhodovali: Jeřábek, Sergejev - Balodis, Birin, vylúčení: 2:3, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, zmeny a striedania: Slovan od 41. min bez Reháka a s Lunterom, 10.055 divákov (vypredané).
Slovan Bratislava: Backlund - Sersen, Baranka, Brejčák, Barker, Mihálik - Jeglič, Tičar, Nagy - Hudáček, Murley, Bartovič - Netík, Šťastný, Rehák
Jokerit Helsinki: Helenius - Gunderson, Korpikari, Peltola, Väänänen, Todd, Ohtamaa - Huhtala, Kapanen, Hagman - Aaltonen, Wirtanen, Sallinen - Moses, Koukal, Omark - Pöysti, Hahl, Mäki

"Belasí" zaspali úvod stretnutia, už v 50. sekunde Backlund zasahoval pri šanci Wirtanena a v 67. sekunde už inkasoval, keď mu Sallinen vydarenou strelou vymietol ľavý horný roh bránky pri bližšej žŕdke - 0:1. Domáci odpovedali nepresnou dorážkou Šťastného, no boli to hostia, ktorí v prvej tretine diktovali tempo hry. Omark ušiel domácej obrane a rútil sa sám na Backlunda, švédsky brankár vytesnil jeho pokus ramenom. Následne Hagman stroskotal v dobrej šanci. Slovan si najväčšiu príležitosť vytvoril v 13. minúte, keď sa po Nagyovej strele dostal k dorážke Jeglič, ale tiesnený tesne minul bránku hostí. Hral sa obojstranne rýchly hokej, bez zbytočného prerušovania zo strany rozhodcov, pútala korčuliarska ľahkosť a elegancia hráčov Jokeritu, ale i srdnatosť a bojovnosť domáceho tímu.

V 24. min sa prekľučkoval k bránke Moses, v poslednej chvíli ho zastavil podrazením Brejčák, slovanisti sa v následnom oslabení bez väčších problémov ubránili. Po vypršaní trestu prišla výborná pasáž zo strany "belasých", po góloch volali najmä zakončenia Murleyho, Brejčák a Mihálika, brankár Jokeritu Helenius si však držal čisté konto. V polovici stretnutia videli diváci hneď dva samostatné úniky, najprv domáci Bartovič pri svojom sóle neprekabátil Heleniusa a na druhej strane Backlund stihol vyraziť blafákový pokus Aaltonena. V 36. minúte prefrnkol okolo Mihálika najlepší strelec ligy Moses a opäť musel ukázať svoje umenie Backlund. Chvíľu nato už ale ani on nestačil na umiestnenú strelu Gundersona, ktorou americký obranca zvýšil na 2:0 pre "žolíkov".

Slovanisti v treťom dejstve zvýšili aktivitu. V 48. minúte sa dostali do rýchleho prečíslenia, Lunter však v dobrej pozícii minul priestor troch žrdí. O minútu to už domácim vyšlo, keď si Nagy ľavej strany nakorčuľoval pred bránkovisko, položil Heleniusa na ľad a šikovne zasunul puk za jeho chrbát - 1:2. A to nebolo všetko, v 52. minúte explodovala Slovnaft aréna druhýkrát, keď sa Murley pohotovo zorientoval a usmernil odrazený puk za brankára Jokeritu. Slovanisti zacítili, že Jokerit je zdolateľný a vrhli všetky sily do útoku. V závere tretiny však mohli rozhodnúť aj hostia, Wirtanen a ani Hagman ale nemali šťastie v koncovke.

Duel tak dospel do predĺženia, v ktorom rozhodol 28 sekúnd pred koncom o víťazstve hostí Korpikari.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články