Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Rebríček IIHF stavia Slovensko na 10. miesto

Podľa najnovšieho rebríčka IIHF by Slováci medzi najlepšiu osmičku postúpiť nemali. Odborníci momentálne pasujú našich hokejistov na desiatu priečku.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Ako najlepší tím MS 2014 hodnotí IIHF zatiaľ bezkonkurenčných Rusov. Hneď za nimi sa umiestnili stabilne hrajúci Kanaďania a Švédi. Reprezentácie na druhom a treťom mieste odohrali včera nervózny súboj o prvé miesto v A tabuľke, na konci ktorého sa tešili práve hokejisti javorového listu. Do prvej päťky sa ešte zmestili reprezentácie USA s hokejistami hosťujúceho Bieloruska. Domáca reprezentácia je tak na najlepšej ceste postúpiť do štvrťfinále. Hokejisti, ktorých trénuje bývalý kouč Slovákov Kanaďan Glen Hanlon, tak majú na dosah významný domáci úspech, ktorý pred šampionátom nebol až tak predpokladaný.

Do prvej osmičky priraďuje IIHF aj reprezentácie Francúzska, Lotyšska a Česka. Francúzi patria spoločne s Lotyšmi medzi najväčšie prekvapenia doterajšieho turnaja. Oficiálny web medzinárodnej hokejovej federácie pasuje oboch na postup do štvrťfinále. Ako posledný "vyvolený" tím budú podľa odborníkov Česi. Tí si svoje pôsobenie na MS skomplikovali najmä vďaka nepríjemných črevným problémom. Postup z tretieho miesta A tabuľky však majú stále vo svojich rukách, potrebujú však vyhrať nad húževnatými Francúzmi.

Na ďalších miestach sa postupne umiestňujú reprezentácie Nórska, SLOVENSKA, Dánska, Fínska, Švajčiarska, Nemecka. Posledné dve miesta obsadzujú tímy Talianska a Kazachstanu, ktoré by po MS mali zostúpiť späť do B kategórie.

Súčasné poradie reprezentácii po včerajších zápasoch podľa IIHF:

1. Rusko 2. Kanada 3. Švédsko 4. USA 5. Bielorusko 6. Francúzsko 7. Lotyšsko 8. Česká republika 9. Nórsko 10. SLOVENSKO 11. Dánsko 12. Fínsko 13. Švajčiarsko 14. Nemecko 15. Taliansko 16. Kazachstan

Zdieľajte:
Zdroj informácií: iihf.com

Diskusia

Podobné články