Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Všetky oči na Dánsko!

Dnes je deň, keď budeme fandiť Dánom a preto si ich v krátkosti predstavíme
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Dánsko je nie príliš veľká krajina Severnej Európy, ktorú obmývajú vody Baltského a Severného mora. Hráčov reprezentujúcich tento škandinávsky štát som nenazvala kráľovskými pre nič za nič. Dánsko je totiž aj v dnešnej dobe kráľovstvom. Či sa po tohtoročným MS stane aj kráľovstvom hokejovým, to ukáže čas. Jedno je však isté, Dáni vedia v majstrovských súbojoch poriadne pomiešať karty.

Hokejová reprezentácia tejto krajiny funguje pod záštitou Danmarks Ishockey Union a členom IIHF je od roku 1949. Dánske kráľovstvo sa do A-kategórie dostalo v roku 2003. Oslavy to boli bujaré, veď fanúšikovia bielo-červených sa v nižších kategóriach lopotili dlhých 54 rokov. C-kategóriu opustili po víťazstve na MS v roku 1991 konajúcich sa v Kodani.

Aj napriek tomu, že Slovenská republika má na hokejkách podstatne lepšie MS umiestnenia ako Dánsko ( ich najlepším výsledkom je 8. miesto z MS 2010, kde sa im podarilo zdolať Suomi), dokážu nás poraziť. Na spomínaných MS 2010 totiž Slovensko poriadne vyškolili, keď vyhrali 6:0.

2014

Najvyššia prehra: Kanada - Dánsko 47 : 0 ( 1949 Štokholm, Švédsko)

Najvyššia výhra: Dánsko - Belgicko 27 : 4 (1977 Kodaň, Dánsko)

Prvý zápas: Kanada - Dánsko 1949 ( viď. najvyššia prehra)

Práve Dánsko bolo krajinou, proti ktorej sa na ľad poslednýkrát postavila naša 38. Po zápase proti Dánsku v Bratislave na MS 2011 totiž Paľo Demitra ukončil svoju reprezentačnú kariéru.

Situácia v našej skupine s Dánskom je tak mimoriadne zamotaná, že potrebujeme ich pomoc, aby sme ich následne v poslednom zápase 20.5.2014 o 15:45 zdolali.

Dáni nás už dnes môžu priblížiť k postupu. O 15:45 totiž nastúpia proti nebezpečným Francúzom. Slovensko potrebuje aby Dáni zdolali výber Francúzska v riadnom hracom čase.

Takže všetky oči na Dánsko a držíme im palce. 15:45 - RTVS 2

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články