Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Martin Marinčin si dal darček k narodeninám ako hrom

Slovenskému obrancovi Martinovi Marinčinovi síce v kolónke strelených gólov v NHL stále svieti nula, no v noci sa dokázal prvý krát strelecky presadiť v nájazdovej lotérii, čím rozhodol o víťazstve Edmontonu nad Bostonom Bruins.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Edmonton už dlhodobo výkonmi a predovšetkým výsledkami svojich priaznivcov príliš neteší, avšak fanúšikovia, ktorí si našli cestu do arény Rexall Place v noci na štvrtok rozhodne nemohli byť sklamaní.

V riadnom hracom čase padlo šesť gólov, no víťaz nebol jasný ani po predĺžení. O osude zápas tak rozhodovali samostatné nájazdy, ktoré si mohli diváci užili do sýtosti.

Obaja brankári totiž čarovali, všetkým vyhláseným strelcom a exekútorom v tejto hernej činnosti vyhasol pušný prach, a tak v neskutočnej dvanástej sérii prišiel rad na dvoch slovenských obrancov.

Pomyselný generačný súboj dvojice zadákov spod Tatier dopadol lepšie pre Martina Marinčina, ktorý aj s kusiskom šťastia prepasíroval puk za Raska, zatiaľ čo Chára tvrdou delovkou brankára Edmontonu Oilers neprekonal.

Mladý odchovanec košického hokeja sa tak mohol tešiť nielen z toho, že rozhodol o víťazstve olejárov, ale takisto aj z faktu, že prvý gól v profilige strelil práve v deň svojich 23. narodenín. Tento presný zásah sa však Marinčinovi do oficiálnych štatistík nezapísal, nakoľko sa tam rátajú len tie, čo padnú počas hry.

"Je to skvelý pocit. Strelil som prvý gól v NHL práve v deň mojich narodenín. Chcel som oklamať brankára pohybom, ale puk mi na rozbitom ľade poskočil. Napokon však skončil v sieti. Myslím si, že stálo pri mne aj šťastie," povedal po zápase pre zámorské médiá Marinčin, pre ktorého to bol prvý samostatný nájazd v profiligovej kariére.

Marinčin dostal puk do brány ako jediný z 24 strelcov

Zdieľajte:
Zdroje informácií: HokejovySvet, TASR

Diskusia

Podobné články