Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Famózny nájazd Tatara alebo zlaté slovenské ručičky v praxi

V lahôdkovom zápase nočného programu NHL sa stal Tomáš Tatar jedným z hlavných strojcov víťazstva Detroitu na ľade Chicaga Blackhawks.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Odchovanec Dubnického hokeja v druhej tretine otvoril skóre stretnutia zakončením do prázdnej brány po skvelej prihrávke Darrena Helma a na svoj gólový opasok tak pridal už 24. zárez.

Najjagavejší moment 24-ročného krídelníka však prišiel v tretej sérii samostatných nájazdov. Najlepší strelec červených krídiel, ktorému patrí medzi elitnými kanoniermi NHL desiata priečka, s pukom medzi kruhmi spomalil a Coreyho Crawforda vymiešal tak nádherným spôsobom, že sa po bekhendovom blafáku slovenskej hviezdy musela brankárskej jednotke jastrabov ešte veľmi dlho točiť hlava.

Pri nasledujúcom nájazde mal nôž na krku Patrick Sharp, no domáci zakončovateľ recept na Jimmyho Howarda nenašiel, a tak sa mohol Detroit tešiť zo zisku druhého bodu. Tatarov gól bol označený ako víťazný.

"Samostatné nájazdy sú ako ruleta - nikdy neviete, ako to dopadne. V rozstreloch sa nám v aktuálnej sezóne príliš nedarí, takže sme radi, že to tentoraz vyšlo. Zdolali sme silného súpera, víťazstvo má pre nás veľkú cenu," povedal po zápase Tatar pre zámorské médiá.

Excelentný blafák Tomáša Tatara

Zdieľajte:
Zdroje informácií: HokejovySvet, TASR

Diskusia

Podobné články