Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Oslabený Slovan nešťastne prehral aj doma

KHL
Hokejisti Slovana Bratislava odštartovali záverečnú trojzápasovú domácu sériu v sezóne stredajšou prehrou 3:4 s lotyšským tímom Dinamo Riga. V Západnej konferencii KHL tak s určitosťou obsadia poslednú 14. priečku, na trinásty Medveščak Záhreb majú dve kolá pred koncom základnej časti nedostihnuteľný osembodový náskok.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Prehra ešte viac prehĺbila hernú mizériu Slovana, v nadnárodnej súťaži nebodoval už v siedmom stretnutí v rade. Naposledy zvíťazil 28. januára v Petrohrade (2:1 sn), naplno bodoval naposledy 10. januára v Jaroslavli vďaka triumfu 2:0.

Po ďalšom zúžení kádra a zdravotných výpadkoch mohol tréner domáceho tímu Petri Matikainen počítať v stredajšom dueli iba s dvomi brankármi, 5 obrancami a 11 útočníkmi, z nich Peter Ölvecký do hry nezasiahol a presedel celý duel na striedačke. Brankár Johan Backlund lovil puk zo siete už v 5. minúte, keď ho z trestného strieľania prekonal Lauris Darzinš. Slovan vyrovnal o päť minút neskôr zásluhou premiérového gólu Dominika Reháka v súťaži, no hostia potom využili nekoncentráciu súpera a odpovedali dvoma presnými zásahmi v priebehu 13 sekúnd. Domáci vrhli všetky sily do útoku, v druhej tretine znížili po samostatnom úniku Libora Hudáčka a v 49. minúte vyrovnal skóre z dorážky Andrej Šťastný. Slovan však stav neudržal, keď ako už niekoľkokrát v tejto sezóne inkasoval v samom závere, 49 sekúnd pred koncom rozhodol o triumfe Dinama tečovanou strelou Genoway.

Zápas sledovalo iba 7307 divákov, čo je rekordne najnižia návšteva na domácom súboji Slovana počas trojročného účinkovania klubu v KHL.

Slovanistov čakajú na záver sezóny ešte dva domáce zápasy, v nedeľu 22. januára privítajú o 17.00 h v Slovnaft aréne SKA Petrohrad a ročník, pravdepodobne posledný v KHL, zakončia o dva dni neskôr súbojom s Jokeritom Helsinki (19.00).

Slovan Bratislava - Dinamo Riga 3:4 (1:3, 1:0, 1:1)
Góly: 10. Rehák (Mihálik, Šťastný), 25. Hudáček (Murley), 49. Šťastný (Hudáček, Barker) - 5. Darzinš (z tr. strieľania), 15. Indrašis (Darzinš, K. Redlihs), 15. Meija (Abols, Genoway), 60. Genoway (Cibulskis). Rozhodovali: Dejev, Kulakov - Zacharenkov, Medvedev, vylúčení: 7:8, presilovky a oslabenia: 0:0, zmeny a striedania: Slovan od 21. min bez Netíka, 7307 divákov.

Slovan Bratislava: Backlund - Sersen, Baranka, Brejčák, Barker, Mihálik - Netík, Tičar, Nagy - Jeglič, Murley, Bartovič - Rehák, Šťastný, Lunter - Hudáček
Dinamo Riga: Sedláček - Cibulskis, K. Redlihs, Grinbergs, Genoway, Jerofejevs, Sotnieks, Porejs - M. Redlihs, Videll, Bukarts - Indrašis, Wilson, Darzinš - Meija, Džerinš, Abols - Skvorcovs, Bičevskis, Saulietis - Trotter

Podrobnejší priebeh zápasu:
Slovan nastúpil na zápas v špeciálnych fialových dresoch, ktorými si pripomenul Svetový deň boja proti rakovine. Výťažok z dražby dresov pôjde na zlepšenie podmienok pre detských onkologických pacientov.

Prvú šancu si vytvorili domáci zásluhou Reháka, ktorého pokus vyrazil ramenom brankár Dinama Sedláček, no potom už režírovali duel hostia. Bukarts v 5. minúte sám pred Backlundom zbytočne špekuloval, vzápätí Brejčák zastavil Darzinša iba za cenu hákovania a rozhodcovia nariadili trestné strieľanie. V ňom si skúsený útočník Rigy forhendovým blafákom vychutnal švédskeho brankára - 0:1. Slovanisti odpovedali v 10. minúte, po Mihálikovej strele ešte nedokázal zasunúť puk za bránkovú čiaru Šťastný, ale Rehák ho pohotovo dorazil do siete. Z vyrovnania sa domáci hráči dlho netešili, v 15. minúte využil rýchle prečíslenie 2 na 1 po skvele načasovanej prihrávke Darzinša Indrašis a už o 13 sekúnd neskôr poslal hostí do dvojgólového trháku Meija, ktorý ako nôž maslom prešiel cez domácu defenzívu. Vývojom duelu zaskočení slovanisti iba ťažko hľadali tempo. V 17. min si Hudáček odvážne hodil puk medzi dvojicu protihráčov, no trafil iba Sedláčka. V závere tretiny mohol zvýšiť náskok Dinama Darzinš, rozhodcovia ale neuznali jeho gól, lebo letiaci puk zasiahol nad úrovňou hornej žŕdky.

V ďalšom dejstve nastúpil Slovan už bez Netíka. Domáci chceli čím skôr zlikvidovať dvojgólové manko a v 25. minúte im tento cieľ priblížil Hudáček - samostatný únik zakončil rutinérskym blafákom a znížil na 2:3. Následne ten istý hráč preveril pozornosť Sedláčka, tentoraz sa ale skóre nemenilo. Hru potom rozkúskovali časté vylúčenia, v polovici duelu okorenila súboj šarvátka Abolsa s Tičarom. V 40. min mohol vrátiť hosťom dvojgólový náskok Wilson, zblízka pálil len do Backlunda.

V tretej tretine pokračovala intenzívna snaha Slovana o vyrovnanie. V 47. minúte dostal Šťastný milimetrovú prihrávku, z dobrej pozície ale minul bránku Sedláčka. Útočníkovi s 59-kou na drese to vyšlo až v 49. minúte, keď v hre 4 na 4 na dvakrát zblízka prepasíroval puk za súperovho brankára - 3:3. Dinamo potom pritlačilo slovanistov, o odpoveď sa snažil K. Redlihs, Backlund bol ale v pozore. Následne zahatal nebezpečný brejk Meiju v poslednej chvíli Brejčák. V nervóznom závere mal rozhodnutie na hokejke Džerinš, Backlund bol ale proti. Presne 49 sekúnd pred koncom však Slovan inkasoval, tečovanou strelou rozhodol o triumfe Dinama Genoway.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články