Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Aktualizované: Reakcie českých klubov na prípadný vstup Slovana do extraligy

KHL
Čoraz viac sa hovorí o odchode Slovana z KHL a jeho prípadnom vstupe do českej Tipsport extraligy. My sme sa spýtali manažérov klubov a taktiež fanklubov českej najvyššej súťaže aký majú názor na prípadný vstup Slovana do ich ligy.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

HC Oceláři Třinec

Myslíme si, že nielen Slovan, ale aj Košice či Trenčín by boli oživením českej extraligy. Vzhľadom na ich meno a tradíciu by určite do hľadiska prilákali veľké množstvo fanúšikov. Ale myslíme si, že je to teraz nereálne.

Mountfield HK

Táto záležitosť sa bude prejednávať na pojednávaní extraligových klubov, ktoré sa uskutoční dňa 26.2. 2015 v Prahe. Dovtedy nebudú zástupcovia klubu Mountfield HK, a.s. svoj názor oznamovať.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice

V túto chvíľu nezačalo žiadne oficiálne rokovanie medzi Slovanom Bratislava a vedením českej Tipsport extraligy, na ktorých by boli diskutované prípadné podmienky vrátane nákladov. Nepoznáme ani prípadné stanovisko marketingového partnera súťaže - spoločnosti BPA. Teda nemôžeme prípadný vstup Slovana do českej najvyššej súťaže komentovať minimálne do najbližšieho spoločného rokovania extraligových klubov.

HC Škoda Plzeň

Prípadný vstup HC Slovan Bratislava by celkom určite zatraktívnil TELH, musia sa však vziať do úvahy aj finančné náklady s týmto spojené napr. na cestovanie, nocľah a pod..

Fanklub HC VERVA Litvínov - Ropáci on Tour

Vstup Slovana Bratislava by som, vzhľadom na históriu, považoval za príjemné oživenie extraligovej scény. Zápasy so Slovanom patrili v Litvínove vždy medzi divácky najžiadanejšie a verím, že by sa história opakovala. Fanúšikovia Slovana sú známi tým, že vedia vytvoriť na štadióne výbornú atmosféru a ZŠ O. Nepelu patrí medzi jeden z najkrajších, aký som mal možnosť na našich bývalých federálnych územiach navštíviť. Stal by sa iste atraktívnym cieľom nielen litvínovských hokejových výjazdníkov. Z nášho pohľadu teda vidím skôr len pozitíva.

Ako negatíva vnímam, pretože sa dokážem vžiť aj do pocitu slovenských hokejových fanúšikov, ako absencia Slovana v najvyššej hokejovej súťaži devalvuje jej kvalitu a pripravuje fanúšikov Košíc, Martina, Žiliny a.i. o viacmenej najatraktívnejšieho súpera. To, že tento fakt nemôže prospieť najvyššej slovenskej hokejovej lige ani z finančného hľadiska, je tiež zrejmé. Som presvedčený, že absencia Slovana v slovenskej lige poškodzuje celý slovenský hokej, čo ma osobne mrzí, pretože ku Slovensku mám veľmi vrúcny vzťah.

Ak však Slovan do ELH vstúpi, odvážim sa všeobecne povedať za fanúšikov Litvínova, že sa veľmi tešíme.

HC VERVA Litvínov

Je to nová informácia, bola by to otázka rokovaní. Záležalo by z pochopiteľných dôvodov na ekonomických aspektoch pre Tipsport extraligu a jednotlivé kluby.

BPA sport marketing a.s. - marketingový partner extraligy

K relevantnej odpovedi nemáme dostatok relevantných informácií. Preto nebudeme uvedenú záležitosť komentovať.

HC Sparta Praha

Prípadný vstup Slovana Bratislava do českej najvyššej súťaže je v tejto chvíli len mediálna špekulácia. A k tým nie je potreba sa nijako vyjadrovať.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články