Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Jaroslav Halák siaha na rekordy Islanders

Jaroslav Halák kryl 32 z 34 striel, v 22. minúte však slovenský gólman nezabránil Pánikovi k dosiahnutiu 9. presného zásahu v prebiehajúcej sezóne, no i napriek tomu opäť vyhral!
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Halák vychytal už 30. víťazstvo v sezóne a sa stal tretím brankárom, ktorý dosiahol na túto métu. Pred ním sa to v tejto sezóne podarilo Pekkovi Rinnemu z Nashvillu a montrealskému Careymu Priceovi. Už len dve víťazstvá delia slovenského brankára od vyrovnania klubového rekordu Islanders, ktorý držia Billy Smith, Chris Osgood a Rick DiPietro.

"Ja sa vždy snažím vyhrať zápasy pre tím. To je najdôležitejšie. Teším sa, že som dosiahol 30. víťazstvo, ale je to najmä zásluha tímu. Máme pred sebou ešte veľa zápasov a verím, že pridám ďalšie víťazstvá," povedal Halák pre nhl.com.

Halák sa po štvrtkovom zápase proti Torontu stal najrýchlejším gólmanom v histórii New Yorku Islanders, ktorý vychytal 30 výhier. Prekonal Billyho Smitha, ktorý na rovnaký počet víťazstiev potreboval 42 duelov ešte v sezóne 1981/82, Jarovi Halákovi na to stačilo 41. V tejto sezóne sa mu už raz legendu „ostrovanov“ Billyho Smitha podarilo prekonať, keď 5. decembra zaknihoval jedenáste po sebe idúce víťazstvo, čo sa predtým podarilo len Smithovi.

Dvadsaťdeväťročný brankár má na konte 30 víťazstiev, 11 prehier, priemer inkasovaného gólu na zápas 2,39 a úspešnosť zásahov 91,2 percenta.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, thescore.com, nhl.com

Diskusia

Podobné články