Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

IIHF príde koncom februára na návštevu do košickej Steel Arény

Prvá kontrola košickej Steel Arény pred hokejovými majstrovstvami sveta v roku 2019, ktoré by mali hostiť Bratislava a Košice, sa uskutoční už koncom tohto mesiaca. Pre denník Košický Korzár to potvrdil generálny manažér haly Igor Havrila.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Po tom, ako Švajčiarska hokejová federácia začiatkom januára oznámila stiahnutie kandidatúry na usporiadanie MS 2019, zostalo v hre už len Slovensko. Oficiálne potvrdenie, že Bratislava a Košice opäť zažijú atmosféru svetového šampionátu, oznámi Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) v máji na kongrese v Prahe.

"Koncom februára k nám prídu Švajčiari z IIHF, aby si prezreli halu. Potvrdil mi to prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja pán Nemeček. Pôjde o prvé pracovné stretnutie, na ktorom im vysvetlím niektoré veci a ako to fungovalo počas majstrovstiev v roku 2011," povedal pre Korzár Havrila.

Kontrola je rutinnou záležitosťou pred májovým kongresom. "Určite si pozrú šatne, tréningovú halu, zázemie a budú sa pýtať, čo by som chcel zlepšiť. Oni však už majú kompletný projekt, ktorý im predložil SZĽH, lebo už u nás boli koncom roka 2014 a my sme im pripravili určité podklady, aby sme vôbec mohli ísť do cyklu o majstrovstvá sveta."

Generálneho manažéra Steel Arény potešil nový model podujatia. "My sa na majstrovstvá sveta tešíme aj pre to, že sa zmenil ich model na dve viacčlenné skupiny, čo znamená, že štvrťfinále, ktoré sme tu naposledy nemali, máme teraz isté. O tom, či u nás odohrá slovenský tím nejaké zápasy rozhodne SZĽH, oni v tomto majú rozhodujúce slovo. Každopádne to, že máme štvrťfinále, je pre nás obrovské plus," uviedol Havrila pre Košický Korzár a dodal, že najväčšie zmeny, ktoré by chceli do začiatku podujatia stihnúť, sa týkajú priľahlého hotela a vnútorného osvetlenia haly.

"Chceli by sme zrekonštruovať náš hotel, ktorý bol veľmi dobre využitý organizátormi. Máme už vybavené aj stavebné povolenie, len sa čaká na vhodné načasovanie a financie. Zlepšiť by sme chceli aj svetlá. Iné veľké zásahy neplánujeme, nakoľko tréningová hala funguje a parkovací dom máme," dodal.

Pod Tatrami sa v ére samostatnosti uskutočnil svetový šampionát doposiaľ jediný raz. V roku 2011 hostili hokejovú elitu Bratislava a Košice. Hlavné mesto SR zažilo atmosféru MS aj v rokoch 1959 a 1992, keď podujatie v rámci Československa spoluorganizovalo spoločne s Prahou.

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články