Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

5 rivalít, ktoré robia NHL atraktívnou

Top
Hokej je šport, ktorý neodpúšťa. Je jedným z mála športov, ktorý povoľuje riešenie napätých situácií pästnými súbojmi. Práve tieto rivality robia hokej najlepšou hrou na Zemi.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

5- LA Kings vs. Anaheim Ducks

Zopár desiatok rokov dozadu by nikto nepovedal, že hokej môže prekvitať v štáte akým je Kalifornia. V súčasnosti v ňom však existujú hneď tri kluby NHL, ktoré sa nemôžu vystáť. Najviac je to však vidieť medzi Los Angeles a Anaheimom. Už len nekonečné internetové bitky fanúšikov dokazujú rivalitu týchto dvoch klubov. Stáva sa však aj, že fanúšikovia prenesú svoju nenávisť aj do ulíc.

4- Pittsburgh Penguins vs. Washington Capitals

Medzi fanúšikmi často vzniká hádka, Ovechkin alebo Crosby? Pravdou však je, že touto témou sa zaoberajú aj samotné superhviezdy. Večné súperenie medzi Ruskom a Kanadou prenesené na dvoch hráčov, ktorí slúžia ako kapitáni svojich klubov. Rivalita medzi Pens a Caps možno nemá rovnakú históriu ako nasledujúce tri tímy, no fanúšikov vždy dokáže zabaviť a zdvihnúť zo stoličiek.

3- Philadelphia Flyers vs. New York Rangers

Táto rivalita nie je len o hokeji. Či už ide o Mets a Phillies, Giants a Eagles alebo teda Rangers a Flyers, New York s Philadelphiou jednoducho nemôžu jeden druhého vystáť. Rivali z metropolitnej divízie si idú po krku už od roku 1974. Rangers a Flyers sa vo vyraďovacích súbojoch stretli už 10 krát a netreba hovoriť, že hráčom išlo o všetko. Na lade nenechali nič, vo svoj prospech využili všetky sily, len aby porazili svojho úhlavného nepriateľa.

2- Detroit Red Wings vs. Chicago Blackhawks

V celej histórii NHL sa v základnej časti neodohralo viac vzájomných zápasov, ako medzi Chicagom a Detroitom. Už tento fakt sám o sebe hovorí o dôvode nenávisti oboch klubov. V dnešnej dobe sú oba tímy mimoriadne úspešné, sú takmer každoročnými kandidátmi na Stanley Cup. Práve boj o tento pohár sa predovšetkým počas pôsobenia Detroitu v Západnej konferencií stal hlavným dôvodom vzájomného súperenia.

1- Boston Bruins vs. Montreal Canadiens

Čo majú Jean Beliveau, Milan Lucic, Carey Price, Bobby Orr, Maurice Richard a Zdeno Chára spoločné?

Všetci môžu tvrdiť, že sú alebo boli súčasťou tej najväčšej rivality NHL. Ak spočítame všetky stretnutia základnej časti a vyradovacích súbojov, niet pochýb, že zo všetkých tímov sa najviac stretli práve Boston a Montreal. Či už však ide o základnú časť alebo vyraďovacie súboje, tieto kluby sa jednoducho nedokážu vystáť.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články