Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Brian Ihnačák: Bol to zážitok

- Pikantný zápas má za sebou taliansky hokejový reprezentant Brian Ihnačák. Dvadsaťdeväťročný útočník nastúpil v sobotu na svetovom šampionáte v Minsku proti Slovensku, teda krajine jeho predkov.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Syn bývalého československého reprezentanta Petra Ihnačáka sa síce bodovo nepresadil a jeho tím po slabom výkone prehral 1:4, no aj tak si stretnutie užil a bude naň dlho spomínať. "Bol to pre mňa zážitok. Málokedy sa naskytne možnosť hrať proti Slovákom. Škoda prehry, chlapci už nemali síl," povedal po zápase v mixzóne Brian Ihnačák. Hráč so 64-kou na drese mal prsty v jedinom góle Talianov, keď v 39. minúte pri strele obrancu Alexandra Eggera zaclonil výhľad slovenskému brankárovi Jánovi Lacovi a ten kapituloval. V samom závere mal pri talianskej power play bez brankára možnosť znížiť skóre na 2:4, no stroskotal na Lacovom pravom betóne.

"Azúrová squadra" po prehre zrejme definitívne prišla o možnosť udržať sa v elitnej kategórii MS. K záchrane by jej pomohli už iba trojbodové víťazstvo v poslednom dueli skupiny so Švédskom a dve prehry Dánov v riadnom hracom čase, čo je vysoko nepravdepodobné. Zvlášť, keď Taliani už cítia únavu z náročných bojov na šampionáte. "So Slovákmi sme už nedokázali držať krok. Celý turnaj každého naháňame, na konci nám už chýbala energia. Boli sme unavení a to sa proti tak kvalitnému tímu, ako je Slovensko, nedá hrať. Je to škoda," povzdychol si rodák z Toronta, ktorý si v stretnutí odsedel aj dvojminútové tresty za faul lakťom a držanie súpera.

Ihnačák v mládežníckych časoch nastupoval aj za slovenskú reprezentáciu do 18 rokov, takisto hral za Kežmarok, Zvolen a Poprad. Z pôsobenia pod Tatrami sa dobre pozná s Dávidom Skokanom, s ktorým sa po rokoch stretol teraz spolu na ľade. "Pokecali sme spolu už na talianskom tréningu," prezradil Skokan. "Brian je môj dobrý kamarát. Beriem ho ako Popradčana. Poznám sa aj s jeho otcom, ktorý je rovnako ako ja rodákom z Popradu. Bolo fajn sa s ním opäť porozprávať."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články