Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Do tretice všetko dobré! Olympijský tím otočil zápas proti Rakúsku

Po dvoch nevydarených zápasoch, v ktorých slovenskému olympijskému tímu ušlo víťazstvo len o vlások, sa mladíkom konečne zadarilo. Z Viedne síce odchádzajú so ,,zemiakovými medailami", no určite sa nemajú za čo hanbiť.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Olympijský tím SR - Rakúsko 3:2 (0:0, 0:1, 3:1)

Góly: 23. Herburger (Huber,Heinrich), 51. Gašparovič, 55. Gašparovič (Preisinger,Bakoš), 60. Bakoš, 60. Cijan

Po opatrnom úvode pohrozili ako prví slovenskí hokejisti, keď sa po peknej akcii dostal k zakončeniu Bokroš, ale namieril len do Madlenera. To však bolo na niekoľko minút všetko, keďže rakúska obrana dobre rozbíjala ofenzívne výpady súpera a ani domáci toho vpredu veľa nepredviedli.To zmenila až 8. minúta, keď sa dostal do veľkej šance Sýkora, no zblízka namieril len do pripraveného gólmana. Na druhej strane pohrozil Mitterdorfer. V 11. minúte boli blízko ku gólu domáci, no Godla si poradil s nepríjemnou strelou Herburgera aj s následnou dorážkou. V 17. minúte sa vyznamenal Madlener po peknej akcii súpera. Bakoš nahral spoza bránky Gašparovičovi, tomu sa ani na dvakrát nepodarilo prepasírovať puk do siete a po ňom neuspel s dorážkou ani Preisinger. Chvíľu na to sa strhla menšia šarvátka Hrnku s Peterom a tímy si vyskúšali hru 4 na 4. Tá vyšla lepšie domácim, keď sa do stopercentnej šance dostal Fischer, ale Godla nenaletel jeho blafáku a postrážil si priestor pri ľavej žŕdke.

Domáci udreli v úvode druhej tretiny, Herburger dostal prihrávku pred bránku a otvoril skóre duelu. O necelé tri minúty mohlo byť vyrovnané. Lapšanský si s pukom nakorčuľoval na ľavý kruh, no jeho strela len opečiatkovala žŕdku Madlenerovej bránky. V ďalších minútach si oba tímy zahrali v početnej výhode, no ani jeden ju nedokázal premeniť. V 31. urobil veľkú hrúbku Macejko, ktorý stratil puk vo vlastnom pásme, Iberera, ktorý išiel sám na Godlu, však stihol zastaviť aspoň faulom. Rakúšania mali viac z hry, neustále sa snažili tlačiť pred bránku a slovenské akcie, najmä z brejkov, dokázali úspešne zastaviť. Hostí niekoľkokrát podržal Godla. Slováci si vypracovali súvislejší tlak až v závere dejstva. Veľkú šancu mal Gašparovič, ktorému opäť spoza bránky nabil Bakoš, no jeho kolega znova trafil len Madlenera. V 37. minúte Peter tvrdo atakoval Lapšanského, ktorý spravil salto a chvíľu sa nezdvíhal z ľadu. Po pár sekundách však vstal a pokračoval v zápase.

Aj úvod tretej dvadsaťminútovky vyšiel lepšie domácim hráčom a už po 55 sekundách prekonali Godlu. Rozhodca sa však odpískal avizované vylúčenie Paločka o čosi skôr, ako mal, gól teda neplatil. Rakúšania si namiesto toho zahrali proti štyrom. Hosťom sa podarilo vyrovnať v 51. minúte, keď to na tretíkrát vyšlo Gašparovičovi. Ten využil veľkú chybu Heinricha, ktorý stratil puk tesne pred bránkou a slovenský útočník ho už iba zasunul za Madlenera. Dvadsaťštyriročný krídelník v 55. minúte pridal aj druhý presný zásah po krásnej kombinácii s Bakošom a Preisingerom. Domáci trafili v závere ešte žŕdku Godlovej bránky. Na 3:1 upravil v 60. minúte do prázdnej bránky Bakoš, po ňom skóroval ešte Cijan.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR,hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články