Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slováci rozdrvili Švajčiarov a obhájili prvenstvo!

V poslednom zápase v rámci Slovakia cupu sa hokejisti s dvojkrížom postavili proti švajčiarskej reprezentácií. Hostí deklasovali 5:0 a z Bystrice odchádzajú ako obhájcovia prvenstva.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovensko - Švajčiarsko 5:0 (2:0, 0:0, 3:0)

Góly: 2. Viedenský (Sýkora,Tybor), 8. Dravecký (Sýkora,Lušňák), 42. Sýkora (Viedenský,Tybor), 59. Surový (Sýkora,Cehlárik), 60. Miklík (Viedenský)

V zostave zverencov Vladimíra Vůjtka nastali zmeny po tom, čo kvôli zdravotným problémom nenastúpil Martin Réway. Napriek tomu začalo stretnutie v podobnom štýle ako proti Nemecku, s intenzívnou ofenzívnou činnosťou a rýchlym gólom. Tréner Hanlon v tíme nešetril mladými, aj dnes na súpisku zaradil viacerých nováčikov. Už podľa piatkového duelu proti čierno-žltým bolo zrejmé, že Slováci budú čeliť najmä švajčiarskej dravosti a agresivite. Menej skúseností nahradzovali protivníci obrovskou bojovnosťou, schladil ich však inkasovaný gól hneď v úvode. Už v 2. min neprestrelil Wolfa najskôr Sýkora, no Marekovi Viedenskému sa na tretíkrát podarilo pretlačiť puk za bránkovú čiaru. O necelých 120 sekúnd sa k zakončeniu dostal Surový. Aj v nasledujúcich minútach diktovali temto hry domáci hokejisti. Vo výbornej streleckej pozícii sa ocitol Tybor, ďalší gól však padol z hokejky Draveckého v 8. min hneď po buly, keď mu puk šikovne pätičkou posunul Sýkora. Sympatickú snahu ukázal obranca Ďaloga, najskôr odvážne prekorčuľoval od bočného mantinelu až pred brankára a v 17. min sa po prihrávke od Nagyho dostal do ďalšej šance. Švajčiari v prvej tretine zaostávali za očakávaniami, prvú ich strelu likvidoval J. Hudáček až v 8. min. Brat Libora Hudáčka sa najviac zapotil pri švajčiarskej presilovke, a potom, keď tesne pred klaksónom perfektne vychytal Scherweya, ktorý si vo vlastnom oslabení dokázal vypracovať šikovný únik.

V druhej tretine premárnili domáci ďalšiu presilovú hru a ukázalo sa, že práve tá im robí najväčšie problémy. Šancí, ani striel na brány nepribúdalo, až Vandas v 28. min ohrozil svätyňu Švajčiarov. Pomer pukov vystrelených na bránu činil 12:3 v prospech Slovákov (Švajčiari si dokonca pohoršili o jednu strelu). V 31. min Lušňákovi chýbali centimetre, aby mohol pred bránkou pokojnejšie zakončiť a zdvihnúť puk ponad Wolfa. Gól si pýtalo po nahrávke od Draveckého aj zakončenie Miklíka v 33. min, následne Nagyho a Cehlárika. V 36. min Dravecký po nahrávke od Lušňáka trafil žŕdku a Slováci opäť určovali scenár zápasu.

Tretiu dvadsaťminútovku otvoril v 42. min gól Sýkoru V 51. min neprekonal Wolfa po rýchlej akcii vytrvalý Nagy, no Slováci v úsilí nepoľavili a cestu za jasným víťazstvom si neskomplikovali. Záver s nádychom exhibície zakončili ďalšími dvoma gólmi v podaní Surového a Miklíka.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články