Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Vedenie 2:0 nestačilo ani na bod

Slovenský olympijský hokejový tím prehral aj vo svojom druhom vystúpení na turnaji Euro Ice Hockey Challenge vo Viedni s reprezentáciou Slovinska 2:3.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Zverenci trénerského dua Vladimír Országh a Milan Jančuška si v prvej tretine vytvorili dvojgólový náskok, keď sa presadili obranca Peter Trška a center Miroslav Preisinger. V ďalšom priebehu však mali navrch Slovinci, ktorí znížili v 31. minúte zásluhou hráča Slovana Bratislava Roka Tičara. V tretej tretine sa im podarilo otočiť skóre gólmi D. Rodmana a Panceho a tak sa nakoniec tešili z víťazstva.

Slováci tak svojim súperom nevrátili prehru 1:3 zo zimnej olympiády v Soči, odkedy sa stretli prvýkrát. V 10. vzájomnom zápase so Slovinskom si tak pripísali iba druhý nezdar, v ďalších ôsmich dueloch sa tešili z víťazstva s celkovým priaznivým skóre (37:14).

Záverečný zápas na turnaji odohrajú Slováci v sobotu 7. februára s domácim Rakúskom (17.00 h).

Euro Ice Hockey Challenge

Slovinsko - Olympijský tím SR 3:2 (0:2, 1:0, 2:0)

Góly: 31. Tičar, 47. D. Rodman (Tičar, Urbas), 52. Pance (Razingar) - 9. Trška (Hrnka, Zuzin), 16. Preisinger (Bakoš, Rosandič). Rozhodcovia: Bernecker, Erd - Kaspar, Smeibidlo, vylúčení: 5:8, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 350 divákov.

Slovinsko: Gračnar - Gregorc, Pretnar, Vidmar, Repe, Pavlin, Podlipnik, Selan, Logar - D. Rodman, Tičar, Urbas - Verlič, Goličič, Ograjenšek - Pance, Razingar, M. Rodman - Pešut, Sotlar, Leber

SR: Godla - Trška, Brejčák, Černák, Rosandič, Holenda, Bokroš, Macejko, Pokovič - Kudrna, Hrnka, Skalický - Bakoš, Preisinger, Gašparovič - Rác, Kytnár, Lapšanský - Paločko, Bortňák, Zuzin

Tréner Olympijského výberu Vladimír Országh videl hlavný dôvod prehry v početných vylúčeniach. "Nemôžeme odohrať takmer jednu celú tretinu v oslabení. Stojí to veľmi veľa síl. Niektorí chalani potom hrajú veľa, niektorí zase málo a koncepcia je celá narušená... Ťažko sa mi k tomu vyjadruje, pretože sme pustili ďalší vyhratý zápas. Je to obrovská škoda," posťažoval sa tréner pre TASR.

Slováci síce vo ôsmich oslabeniach neinkasovali ani jeden z troch gólov, no prišli o veľa síl, ktoré v závere duelu zjavne chýbali a obrali ich o možnosť ešte zvrátiť stav. "To isté nás zabilo v prvom zápase a zabilo nás to aj teraz. Musíme sa tomu vyvarovať a hrať oveľa zodpovednejšie. Určite tam hrá rolu aj to, že pre viacerých chalanov je to prvý turnaj a robíme chyby, aké by sme nemali. Sú to mladí chalani a je to pre nich dobrá škola. No na druhej strane by sme mali takéto zápasy zvládať."

Mladí Slováci tak majú na konte dve prehry a v záverečnom sobotňajšom zápase (17.00 h) už nemôžu bojovať o celkový triumf. Napriek tomu chcú predviesť čo najlepší výkon a pripísať si prvé body. "Jednoznačne chceme vyhrať. Dáme do toho všetko, no v prvom rade nemôžeme mať toľko vylúčených. O brankárovi rozhodneme neskôr, ale Melicherčík i Godla chytali vo svojich zápasoch dobre," dodal Országh.

"Sme mladý tím a pre nás je to veľká šanca ukázať sa. Zajtra máme ešte jeden reparát, ten zápas s Rakúšanmi chceme vyhrať," dodal Godla, ktorý si odkrútil premiéru v seniorskom drese.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články