Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Pre Martina Réwaya sa Slovakia cup skončil

Slovenský hokejový reprezentant Martin Réway už na turnaji Slovakia Cup v Banskej Bystrici do hry nezasiahne.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Dvadsaťročný útočník Sparty Praha odstúpil v druhej tretine štvrtkového duelu s Nemeckom pre bolesti hlavy a nevoľnosť a do zápasu sa už nevrátil.

Prvý tohtosezónny Réwayov štart v reprezentačnom áčku tak trval iba 28 minút. "Martin nedohral zápas pre bolesti hlavy a nevoľnosť, ktorá sa objavila počas druhej tretiny. Z duelu sme ho stiahli a rozhodli sa, že ho podrobíme ďalším vyšetreniam. Tie absolvoval v Banskej Bystrici. Neurologický nález bol negatívny, no s odporučením pokojového režimu. Martin mal v poslednom zápase za Spartu Praha kontakt s protihráčom, kde je zrejmá súvislosť. V klube absolvoval výstupné vyšetrenia, ktoré boli v poriadku. V záujme jeho bezpečnosti sme sa rozhodli, že ho ďalej neposunieme do tréningu a zápasu," vysvetlil pre oficiálnu webstránku Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) lekár slovenského tímu Ján Grauzel.

"Je pravdepodobné, že tam bolo ľahšie poranenie, aj keď bez straty vedomia. Bolesti hlavy mal, neukázali sa počas tréningu, ale až počas zvýšenej záťaže v zápase. Martin zostáva s nami, využije čas na regeneráciu a doliečenie. Bude pod dohľadom a potom sa prihlási Sparte, kde sa určí jeho zaťaženie," dodal Grauzel.

Kapitána bronzového slovenského tímu na nedávnych juniorských MS v Kanade nahradil vo štvrtkovom zápase v zostave Peter Cehlárik.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články