Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tatar stále verí v postup do štvrťfinále

Gólom a asistenciou prispel k triumfu Slovenska v sobotňajšom stretnutí na MS proti Taliansku (4:1) útočník Tomáš Tatar. Hokejista Detroitu Red Wings bol po zápase spokojný s výkonom svojho tímu a hoci už mužstvo nemá osud vo vlastných rukách, stále verí, že aj s pomocou "pani Šťasteny" ešte vybojuje postup do štvrťfinále.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Zverenci Vladimíra Vůjteka prevýšili Talianov vo všetkých činnostiach a napokon bez väčších problémov zvíťazili. "Od začiatku sme boli aktívnejší, často strieľali, držali sme si vedenie a nedávali súperovi šancu na zdramatizovanie duelu. Myslím si, že priebeh zápasu bol pre nás veľmi prijateľný," pochvaľoval si Tatar.

Dvadsaťtriročný krídelník druhého slovenského útoku zvýšil v 35. minúte vedenie svojho tímu na 3:0, keď mu gól ako na podnose pripravil prihrávkou Michel Miklík. V 49. minúte pre zmenu Tatar asistoval pri Miklíkovom presnom zásahu. Okrem toho mal aj ďalšie dve veľké šance na skórovanie, no trestné strieľanie a ani ďalší samostatný únik nevyužil. "Pri prvom nájazde som už mal brankára položeného, ale puk mi ušiel z čepele. Pri trestnom strieľaní som mal zakončovať skôr. Keď gólman vystrčil betón, už som nevedel, čo mám s tým spraviť. Sám som sa smial na sebe, aké somariny to vymýšľam. Nepremenené šance ma mrzia, mal som z nich dať gól, ale vzhľadom na naše víťazstvo ma to až tak nehnevá. Pri inom výsledku by som to zrejme zobral na seba," povedal Tatar.

V samom závere stretnutia za stavu 4:1 sledoval z trestnej lavice kuriózne oslabenie svojho tímu. Slováci sa bránili v trojici, súper odvolal brankára a aby toho nebolo málo, ešte Ivan Švarný zlomil hokejku, takže Taliani hrali prakticky presilovku 6 na 2. "Bolo to neuveriteľné. Chalani zahrali veľmi obetavo, hádzali sa do striel. Ale celý zápas bol v našom tíme správny tímový duch. Máme tri body, takže panuje veľká spokojnosť."

Ani toto víťazstvo však nemusí slovenským reprezentantom stačiť na postup do štvrťfinále. "Stále ma mrzí prehra s Francúzskom. Škoda toho. Tento tím má veľký potenciál, hráme dobre, akurát inkasujeme góly po zbytočných chybách. Stále sa učíme," priznal hráč s 90-tkou na drese.

Postupové tromfy držia v rukách súperi, šanca na štvrťfinále tu však stále je. "Ešte stále žijeme. Verím, že v poslednom zápase v skupine s Dánskom predvedieme dobrý výkon a že nám šťastena pomôže. V dnešnom hokeji je všetko je možné, tímy sú veľmi vyrovnané. Ktovie, možno aj Česi opäť zakopnú a nakoniec oni budú tým tímom, ktorý nepostúpi zo skupiny. Nemáme to vo vlastných rukách. My musíme však najmä vyhrať nad Dánskom," dodal Tatar.

Zdieľajte:
Pridal: Dany
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články