Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zhrnutie utorkových zápasov KHL

KHL
Pondelok 12. januára bol pre KHL ďalším z produktívnych dní. Množstvo zápasov medzi tímami ligy prinieslo veľa zaujímavých výsledkov a momentov. Poďme sa pozrieť na niektoré z nich.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Salavat na konte s ďalším veľkým víťazstvom

Víťazstvo tímu Salavat Yulaev nachádzajúcom sa na 11. mieste tabuľky bolo opäť raz veľmi dôležité. Tím najprv v sobotu porazil úradujúceho šampióna Metallurg Magnitogorsk a teraz si na konto pre istotu pripísal porazenie druhého najlepšieho tímu tabuľky, Bars Kazaň.

Pondelkové stretnutie s Kazaňou bolo výrazne odlišné od prvého vzájomného duelu sezóny, ktorého stav sa po bezgólových tretinách rozhodol až pri nájazdoch (v prospech Salavatu). Tímy si tentokrát vymenili v prvej tretine po jednom góle a tá druhá sa už niesla v jasnej dominancii hosťujúceho Salavatu. Stav bol po druhej tretine 4:1 v prospech domácich.

V treťom dejstve sa naopak vzchopili hostia a dvomi gólmi sa priblížili na krok od remízy. Tú Salavat ale nedovolil a v poslednej minúte ešte spečatil víťazstvo rýchlym gólom Kutuzov. Salavat zvíťazil 5:3.

Boj o Avangard

Avangard Omsk si po stretnutí s Avtomobilistom dokázal udržať druhé miesto vo Východnej konferencii, a to i napriek tlaku súpera snažiacom sa o zachránenie vlastných vyhliadok na postup do vyraďovacej časti súťaže. Prvé dve tretiny ponúkli divákom iba málo vzrušenia a gólmani na oboch stranách sa s rovnakým počtom zákrokov (23) postarali o zmrazenie skóre na nule. Tlak sa domácemu Avangardu podarilo prelomiť až na začiatku poslednej tretiny. Výhodu dvoch gólov sa Avtomobilistu nepodarilo zvrátiť ani strelením rýchleho gólu v poslednej minúte. Výsledné skóre preto zostalo 2:1 pre Avangard.

Magnitogorsk ustál neskorý útok Astany

Po zaostaní 5:1 v jednom z úvodných stretnutí sezóny proti Astane sa Magnitogorsk tentokrát ujal vedenia hneď na začiatku zápasu. Iba 13. minút po začatí duelu viedli hostia v pomere 3:0 – skóre, ktoré si udržali až do 55. minúty. Domáca Astana sa v náhlom závale útokov presadila v posledných minútach stretnutia až dvakrát (v rozmedzí 30-tich sekúnd) a dostala sa na dosah remízy. Metallurg Magnitogorsk našťastie dokázal ustáť neskorý útok súpera a odniesol si tesnú výhru 3:2.

Slovan padol za obeť Čechovu

Víťaz Čechov využil Slovan Bratislava na zastavenie vlastnej mizérie. Ruský tím totiž pred duelom so Slovanom prehral až päť stretnutí za sebou. V pondelkovom zápase sa zdalo, že Čechov prehrá aj šiestykrát – Slovan skóroval na konci druhej tretiny a toto vedenie si udržal až do 55. minúty. Domácemu tímu sa ale našťastie podarilo vyrovnať a išlo sa do predĺženia. Na ďalšie šťastie Čechova dokázal tím streliť gól už v tretej minúte a podarilo sa mu tak zastaviť jeho zostup v tabuľke (momentálne na 16. mieste).

Tímy, ktoré mali v pondelok smolu, ale dostanú ďalšiu šancu ešte tento týždeň v zápasoch ďalšieho kola. Slovenská extraliga, ktorej výsledky nájdete aj na bet365, má na programe 41. kolo ligy tento piatok 16. januára. Fanúšikovia hokeja teda nemajú v žiadnom prípade núdzu o zdroj zábavy.

Zdieľajte:
Pridal: HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články