Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovensko na Euro Ice Hockey Challenge s mladým výberom, tím povedie Országh

Slovenský olympijský tím v stredu odcestoval na turnaj Euro Ice Hockey Challenge, na ktorom sa stretne postupne s Talianskom, Slovinskom a domácim výberom. Zverenci trénerského dua Vladimír Országh a Milan Jančuška odišli do Viedne s cieľom predviesť kvalitné výkony a uspieť.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

"Olympijský tím absolvuje svoju premiéru a pri správnom sebavedomí a odhodlaní by sme chceli podať také výkony, aby sme tento turnaj vyhrali. Ideme tam s tým, aby sme podali čo najkvalitnejší výkon a dobre reprezentovali Slovensko," povedal generálny manažér výberu Juraj Bakoš.

Tréneri nominovali na turnaj 25-členný káder, ktorý je zložený výlučne z hráčov do 25 rokov. Dostalo sa doňho 15 hokejistov z domácej extraligy, päť z českej najvyššej súťaže, štyria zo Slovana Bratislava a útočník Pavol Skalický zo švédskeho Örebra. Figurujú v ňom aj piati bronzoví medailisti z MS do 20 rokov - brankár Denis Godla, obrancovia Erik Černák, Mislav Rosandič, Matúš Holenda a Pavol Skalický.

Najskúsenejší v mužstve sú slovanisti - útočník Andrej Šťastný s 25 "zárezmi" a obranca Ján Brejčák, ktorý má na konte 22 reprezentačných štartov. Najlepším strelcom je sedemgólový Adam Lapšanský. Premiéru v A-tíme si odkrúti až jedenásť hráčov. "Je to určité pokračovanie úspešných chlapcov z 20-tky na medzinárodnom fóre. Pre nich je to veľká príležitosť reprezentovať Slovensko na medzinárodnom turnaji. My zase uvidíme hráčov v ťažkých zápasoch a zistíme, či sú vývojaschopní," pokračoval Bakoš.

Reprezentanti sa v stredu o 10.00 h presunuli do Viedne, kde absolvovali jeden tréning a vo štvrtok ich čakal už prvý duel s Talianskom. Slovensko si ďalej zmeria sily so Slovinskom a nakoniec s domácim Rakúskom. Všetci traja súperi by mali nastúpiť so svojimi najlepšími výbermi. Zápasy privíta menšia viedenská hokejová hala Albert-Schultz-Eishalle. "Slovinci sú takmer v kompletnej zostave. Sú to všetko hráči, ktorí hrajú v kvalitných súťažiach. O Rakúšanoch taktiež netreba pochybovať a aj Taliani majú svoju kvalitu," uviedol na margo súperov Bakoš.

Jedným z jedenástich debutantov je útočník Pavol Skalický. Pôvodne sa mal predstaviť na Slovakia Cupe-e v Banskej Bystrici, ale to, že nakoniec bude hrať vo Viedni, ho vôbec nemrzí: "Mám úžasné pocity, pretože som to skutočne nečakal. Táto pozvánka je pre mňa veľké zadosťučinenie a veľmi sa z toho teším. Najprv som si myslel, že budem hrať na turnaji v Bystrici, ale potom sa to zmenilo. No to je jedno, som v A-čku a to je super."

Skalický sa teší hlavne na stretnutie so svojimi spoluhráčmi z tímu do 20 rokov, s ktorým si vybojoval bronz na MS. "Teším sa, že sa stretnem s chalanmi z 20-tky. Ale zároveň aj na to, že získam skúsenosti so seniorským reprezentačným hokejom. Je to pre mňa niečo nové a uvidíme, ako to dopadne. Chcem ukázať čo najlepší výkon a chcem sa prezentovať tak, ako na majstrovstvách. Verím, že sa mi to podarí," dodal.

Káder Slovenska na Euro Ice Hockey Challenge (5. - 7. 2. 2015 vo Viedni):

Brankári: Marcel Melicherčík (HC Košice, 0/0), Denis Godla (Slovan Bratislava, 0/0)

Obrancovia: Tomáš Bokroš (Dukla Trenčín 3/0), Erik Černák (HC Košice, 0/0), Matúš Holenda (Dukla Trenčín, 0/0), Mislav Rosandič (HC´05 Banská Bystrica, 0/0), Peter Trška (BK Mladá Boleslav, ČR, 0/0), Ján Brejčák (Slovan Bratislava/KHL, 22/2), Miroslav Macejko (HC Košice, 2/0), Ľubor Pokovič (HKM Zvolen 0/0)

Útočníci: Martin Bakoš (Bílí Tygři Liberec, ČR, 13/0), Peter Galamboš (MHC Mountfield Martin, 5/0), Jakub Gašparovič (ČSOB Pojišťovna Pardubice, ČR, 3/0), Tomáš Hrnka (HC Košice, 0/0), Andrej Kudrna (Slovan Bratislava, 2/0), Milan Kytnár (HC´05 Banská Bystrica, 6/0), Adam Lapšanský (HC Košice, 13/7), Matúš Paločko (HK Poprad, 0/0), Miroslav Preisinger (HC´05 Banská Bystrica, 0/0), Dalibor Bortňák (HKM Zvolen, 1/0), Roman Rác (HC Olomouc, ČR, 3/1), Pavol Skalický (Örebro, Švéd, 0/0), Tomáš Sýkora (HK Poprad, 4/0), Andrej Šťastný (Slovan Bratislava, 25/1), Peter Zuzin (HC Olomouc, ČR, 10/0)

Náhradníci:

Útočníci: Michal Hlinka (Dukla Trenčín, 0/0), Richard Mráz (HK Nitra, 0/0)

Program turnaja:

Štvrtok 5. februára: SLOVENSKO – Taliansko 16.00 h

Piatok 6. februára: SLOVENSKO – Slovinsko 15.30 h

Sobota 7. februára: SLOVENSKO – Rakúsko 17.00 h

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články