Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Vstup Slovana do českej extraligy nie je nereálny

KHL
Hokejisti Slovana podávajú v posledných zápasoch slabé výkony, viac sa však rozpráva o tom, kam by v prípade odchodu z KHL mohli viesť ich kroky.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovan ťahá v KHL negatívnu šnúru výsledkov a opäť sa začína nahlas hovoriť o jeho konci v KHL. V januári sa pomaly ako o hotovej veci hovorilo, že belasí vstupujú do EBEL ligy, v týchto dňoch je zasa na pretrase Česko. Niet sa čomu čudovať, vstup do tejto súťaže má obrovskú podporu aj u fanúšikov. Niektoré médiá sa dokonca domnievajú, práve Tipsport extraliga u našich západných susedov je najväčším želiezkom v ohni, po prípadnom odchode Slovana z nadnárodnej súťaže. "Nejaké hovory prebehli, to priznávam, ale išlo iba o informatívne dialógy. Slovan pokračuje aj naďalej v KHL a tieto rozhovory sa točili iba okolo toho, či by vôbec bolo možné, aby klub vstúpil do českej extraligy, resp. či je vôbec možné položiť túto otázku na stôl,” povedal pre portál slovanpositive.com predseda českej extraligy Josef Řezníček. Bývalý obranca Sparty či Plzne, je prvým mužom v histórii ligy, ktorý odohral vyše tisíc zápasov. On sám si vie predstaviť, že by sa Slovan v Čechách napokon predstavil v prípade, že by vedenie HC nezohnalo na nový ročník KHL peniaze. “Ja osobne si to v tejto fáze špekulácií predstaviť viem. Opakujem, hral som proti nemu, viem čo Slovan znamená. Je to na Slovensku klub, ako u nás Sparta. Čo sa týka organizácie, financií, otázky toho kto by zostúpil a kto nie, to by sa rovnako podľa mňa dalo upraviť,” povedal ďalej pre slovanpositive.com Řezníček.

Viac sa z týchto hypotéz Slovan dozvie koncom mesiaca. Vtedy sa totiž bude konať schôdza extraligových klubov, kde sa o tom bude podľa Řezníčka určite hovoriť. "Je jasné, že na tejto schôdzi musíme túto otázku otvoriť. Zástupcovia klubov určite všetky tieto špekulácie zachytili a my im musíme pripraviť nejaký materiál,” povedal bývalý vynikajúci obranca.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: slovanpositive.com

Diskusia

Podobné články