Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Vůjtekovci narodeninovo rozobrali špagetových Talianov

Slovensko porazilo Taliansko 4:1 a môže ešte pomýšlať na postup.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

A-skupina :

Slovensko 4:1 Taliansko (1:0, 2:1, 1:0)

Góly: 11. Ďaloga (Sloboda), 24. Viedenský (Ďaloga, Réway), 35. Tatar (Miklík), 49. Miklík (Tatar, Šatan) - 39. Egger (Rocco). Rozhodovali: Bulanov (Rus.), Nord (Švéd.) - Hull (Kan.), Puolakka (Fín.), vylúčení: 7:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, zmeny: od 33. min Šťastný namiesto Haščáka, 5929 divákov.

Slovensko: Laco - Sloboda, Ďaloga, Valach, Švarný, Mihálik, Marinčin - Šatan, Hrivík, Nagy - Tatar, Mikúš, Miklík - Pánik, Marcinko, Haščák - Skokan, Viedenský, Réway

Taliansko: Bellissimo - Borgatello, Egger, Nicoletti, Larkin, Sullivan, Johnson, Hofer - Scandella, Di Casmirro, Kostner - Ihnačák, Rocco, Borrelli - Gander, Tudin, Fontanive - Insam, Bernard, Felicetti - Bona

Slováci začali veľmi svižne. v 5. minúte sa objavila prvá šanca Talianov, ale Laco bol proti gólu. V čase 4:44 bola odpískaná prvá presilovka zápasu a na trestnú lavicu si sadol Borelli. Presilovku sme nevyužili, ale chýbalo len málo. V 11. minúte sa dostali do prečíslenia Sloboda a Ďaloga a druhý menovaný vsietil prvý gól stretnutia.4.minúty pred koncom Viedenský zbytočne dohral súboj a bol za to "odmenený" 2.minútami. V oslabení sa dostal Tatar do úniku, ale Ihnačák ho fauloval a tak sa sily na ľade zrovnali. V 1. tretine sa stav už nezmenil a tak svietilo na tabuli 1:0.

Začiatok 2. tretiny začal skvelo, Reway našiel Viedenského a ten iba jemným tečom zakončil. Na druhom góle sa podielal Ďaloga a pripísal si už druhý bod v stretnutí. V 7. minúte druhej tretiny prišiel zbytočný útočný faul Marcinka a Slovensko sa muselo brániť. Po skončení presilovky prišiel ďalší zbytočný faul tentokrát Haščáka. Laco znova čaroval a vďaka nemu Taliansko neznížilo na 1:2. Myslím si, že zase tento zákrok obletí svet. Po strele slovenského obrancu zostal Marcel Haščák ležať kvôli priamemu zásahu do tváre. Marcel bol ihneď odnesený do šatne na šitie tržnej rany. V čase 14:13 vytvoril skvelú akciu druhý útok a na jej konci bol Tomáš Tatar ktorý zvýšil na 3:0. Po chybe minútu a pol znížil na 1:3 Egger.

3. tretina začala tak ako druhá a prvá a to hrou "hore-dole". V 4. minúte 3. tretiny fauloval Ihnačák Mikúša a Slovensko si zahralo po dlhšiom čase presilovku, ktorá ale trvala iba minútu a dvadsať sekúnd, lebo Marinčin fauloval.Opäť faulovali aj Taliani a znova sa hralo 4 na 4. Hralo sa len chvíľu 4 na 4 lebo, Taliani zvona faulovali a Slovensko čakala presilovka 4 na 3 a zachvíľu 5 na 3. Miklík využil presilovku 5 na 3 a pripísal si už svoj 9 bod na MS ! Tatar sa dostal už druhý krát v oslabovke sám na bránu, ale bol faulovaný a tak nasledovalo trestné strieľanie. Tatar si položil brankára no netrafil puk a nezvýšil na 5:1. Jeden a pol minúty si Slovensko ešte zahralo oslabovku 5 na 3. Laco bravúrne vychytal Talianov a tak sa stav nezmenil.

*Článok bude doplnený
Zdieľajte:
Zdroj informácií: Vlastná tvorba

Diskusia

Podobné články