Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Martin Réway žiari v Sparte ako bronzový medailista ešte výraznejšie

Kapitán bronzovej dvadsiatky sa po skončení majstrovstiev sveta juniorov naďalej nesie na pozitívnej vlne a svoju veľkú pohodu si preniesol i do klubového pôsobiska.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Už pred nečakane úspešnými majstrovstvami sveta do 20 rokov sa Martinovi Réwayovi darilo v Sparte Praha pravidelne zveľaďovať bodovú zbierku. Odchovancovi Dolného Kubína mimoriadne svedčal predovšetkým fakt, že takmer so železnou pravidelnosťou nastupoval v prvých dvoch lajnách a na presilovkách mu robili spoločnosť nesmierne skúsení a kvalitní hokejisti, akými Jaroslav Hlinka či Tomáš Rolínek bezpochyby sú.

Čarodejník s pukom sa na prelome rokov v Kanade fantasticky zhostil úlohy nielen bodového, ale i tímového lídra slovenskej omladiny, ktorú dotiahol k historickému úspechu v podobe zisku bronzových medailí. Po návrate na Slovensko sa Réway žartovne pozastavoval nad tým, aké bude jeho miesto v Sparte potom, čo Slováci v štvrťfinále juniorského turnaja vyradili práve reprezentantov Českej republiky.

Už niekoľko dní 20 - ročný mladík sa, samozrejme, do kolotoča zápasov českej extraligy vrátil okamžite, ako to bolo možné, a prezentuje sa vskutku fantastickou výkonnosťou. V novom roku zatiaľ stihol Réway v sparťanskom drese odohrať sedem zápasov. V dvoch z nich sa do bodovej listiny dokázal zapísať dva krát a pri dnešnej kanonáde Sparty v derby so Slaviou dokonca ku gólu pridal až tri presné prihrávky. Počas prvej polovičky sezóny však Réway viac ako dvojbodový zápas nezažil, čo dokazuje momentálnu gradáciu jeho formy.

Martinovo gala-predstavenie v pražskom derby

Martin doposiaľ odohral za Spartu 31 zápasov a získal v nich úctyhodnych 34 bodov, s ktorými je druhým najlepšie bodujúcim hráčom priebežne tretieho tímu českej ligovej tabuľky a suverénne najproduktívnejším mladíkom celej súťaže.

K vyššie uvedenému nemožno konštatovať nič iné, ako to, že sa šikovný útočník počas leta rozhodol správne. Prechod do Sparty je s odstupom času potrebné hodnotiť ako pozitívny krok, z ktorého ťažia tri strany - samotný hráč, klub, ale i reprezentácia. Sparta má tím poskladaný z vynikajúcich hokejistov, ktorý navyše v závere prestupového obdobia doplnili bývalí hráči bratislavského Slovana - Jaroslav Janus a Michal Vondrka. Aj keď sa zvykne hovoriť, že play-off je akoby úplne novou a špecifickou súťažou, dá sa vzhľadom na súčasnú fazónu Sparťanov predpokladať, že pôjdu vo vyraďovacích bojoch veľmi ďaleko.

Ďalším plusom pre vývoj Martina Réwaya by tak malo byť množstvo ťažkých a vypätých súbojov, po ktorých bude mladík pripravený absolvovať seniorský svetový šampionát v diametrálne odlišnej pozícii, ako tomu bolo minulý rok, kedy sa na majstrovstvách sveta predsa len skôr rozkukával a naberal potrebné skúsenosti na seniorskom medzinárodnom fóre.

Samozrejme, každý člen slovenskej hokejovej obce si želá, aby sa Martinovi darilo i naďalej a aby na šampionáte v rodných Čechách patril k výrazným oporám nášho tímu. Predpoklady na to pražský rodák pri súčasnej pohode rozhodne má. Hokej a športová forma sú však veľmi nevyspytateľnými veličinami a je mnoho vecí, ktoré môžu vyššie nalinkovanú predstavu zmeniť. Preto je na mieste zatiaľ v tomto smere očakávania krotiť.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: HokejovySvet.sk

Diskusia

Podobné články